ALUMIL: Compania care produce aluminiu reciclat pentru toate sistemele sale arhitecturale!

de Casa&Gradina

Alumil realizează de peste 20 de ani investiții în sectorul de reciclare a aluminiului pentru fabricarea sistemelor sale, respectând cu strictețe principiile dezvoltării durabile.

Compania ocupă o poziție de lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare. Motivul principal din spatele acestei dezvoltări este faptul că abordarea sustenabilă se află permanent în centrul activităților Grupului și definește cultura corporativă, strategia și, implicit, produsele pe care le dezvoltă.

Importanța aluminiului „verde”

La nivel global, ne aflăm la un punct de răscruce în ceea ce privește protejarea mediului și asigurarea unui viitor sustenabil pentru planeta noastră. ALUMIL își înțelege partea de răspundere în calitate de lider în domeniu și, prin urmare, investește semnificativ în aluminiu „verde”, cu scopul de a reduce amprenta energetică a acestuia.

Contribuția în această direcție reprezintă una dintre principalele caracteristici ale aluminiului: caracterul său reciclabil perpetuu. 

Este un metal special care poate fi refolosit, păstrându-și proprietățile mecanice în proporție de 100%. În plus, trebuie remarcat faptul că producția de aluminiu „verde” necesită un volum de energie cu 95% mai mic decât cel necesar pentru producția de aluminiu primar, făcându-l astfel un produs cu foarte bune proprietăți ecologice.

Compania investește în reciclarea aluminiului de peste două decenii, beneficiind de o turnătorie proprie, unde începând cu anul 2014 a instalat o unitate de panouri fotovoltaice, care au condus la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 840 de tone. Totodată, în ultimii doi ani, compania a realizat o investiție de 4,6 milioane de Euro pentru crearea unei unități de sortare și procesare a deșeurilor în zona industrială Kilkis, Grecia. Această investiție este crucială, întrucât sporește capacitatea de fabricație a produselor din aluminiu reciclat.

Supremația „verde”

Pentru ALUMIL, sustenabilitatea nu este doar o dorință sau un slogan la modă, ci este încorporată organic în ADN-ul companiei și este demonstrată clar de certificări și premii. Nu este întâmplătoare prezența ALUMIL timp de 2 ani la rând pe lista QualityNet Foundation a companiilor de top în domeniul sustenabilității din Grecia, în timp ce în 2021 s-a numărat printre cele 35 de companii listate care îndeplinesc criteriile de evaluare ESG, indicele bursier care monitorizează performanța companiilor în domeniul activității ecologice și sociale.

Un alt „aliat” al companiei în acest domeniu sunt așa-numitele EPD-uri, Declarațiile de produs ecologic, pe care le-a primit încă din 2017 pentru mai multe sisteme arhitecturale. Declarațiile specifice acționează ca „identități” ale produselor sale în ceea ce privește impactul lor asupra mediului și iau în considerare ciclul lor de viață în ansamblu.

În cele din urmă, un loc special în supremația „verde” a ALUMIL este ocupat de obținerea recentă a certificării internaționale Cradle to Cradle Certified® Silver. Practic, ALUMIL a devenit prima companie grecească de sisteme arhitecturale din aluminiu care a primit această certificare, un standard global pentru produse sigure și sustenabile create cu respect pentru mediu.

O zi de „mâine” sustenabilă pentru toți

Pământul, casa noastră comună, ne trimite semnale de alarmă, iar protecția acestuia constituie o prioritate pentru ALUMIL. 

Excelența în fabricație reprezentată de companie se îmbină cu respectul pentru natură, prin produse fabricate cu o amprentă energetică minimă datorită aluminiului reciclat, „verde”.

Scopul companiei vizează gestionarea corespunzătoare a resurselor naturale și adoptarea la nivel universal a practicilor ecologice pentru a asigura un viitor mai bun pentru omenire. Deoarece, pentru ALUMIL, obiectivul principal rămâne îmbunătățirea calității vieții oamenilor și furnizarea tuturor produselor care vor permite generațiilor viitoare să trăiască pe o planetă curată.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!