7 cele mai solicitate culori pentru scaunele de birou

de Casa&Gradina

Atunci când ești în căutarea unui nou scaun de birou trebuie să acorzi atenție multor aspecte importante pentru menținerea unei posturi corecte. Sunt esențiale caracteristici precum lățimea și adâncimea șezutului, reglarea înălțimii, materialul, mânerele și chiar roțile pentru deplasare. Însă, pe lângă factorii ce țin de ergonomie, rezistență sau confort trebuie avută în vedere și culoarea scaunului. De ce?

Nuanțele acestor articole de mobilier nu sunt doar opțiuni de personalizare a spațiului, ci au o semnificație mai profundă. Studiile arată că oamenii preiau cea mai mare cantitate de informații prin văz, fiind atrași în mod involuntar de culori. Așadar, felul în care arată scaunul de birou poate influența starea de spirit, percepția sau comportamentul utilizatorului. Iată care sunt cele mai solicitate culori pentru scaunele de birou:

  1. Negru

Una dintre nuanțele frecvent întâlnite în birouri este negrul. Ușor de asociat cu alte culori, simplu de întreținut și atemporal, acesta oferă un contrast plăcut în spațiile unde există tonuri deschise. Persoanele care aleg scaunele de birou negre sunt conservatoare, serioase și demne. Totodată, culoarea sugerează și îndrăzneală, autoritate, putere, cunoaștere și agresivitate.

  1. Roșu

Este o culoare vibrantă, intensă, ce captează foarte ușor atenția și emană energie. Roșul reprezintă o alegere potrivită pentru mediul de lucru deoarece transmite emoție, pasiune și entuziasm.

  1. Verde

Oamenii care aleg scaune de birou verzi vor să își echilibreze starea de spirit. Asociat cu natura, verdele este o culoare a liniștii și sănătății, care ajută la o gândire mai clară, alungă anxietatea și stresul, dă viață oricărui spațiu, inspiră productivitate și creativitate la locul de muncă.

  1. Alb

Cu toate că scaunele de birou albe se murdăresc repede, sunt predispuse la praf și pete vizibile, acestea au un farmec aparte și luminează orice încăpere. Albul simbolizează liniștea și puritatea, se poate asocia cu multe alte culori și mărește vizual spațiul.

  1. Albastru

Culoare a încrederii, productivității și eficienței, albastrul este ideal pentru birourile moderne. Ajută la obținerea unei atmosfere echilibrate, contribuie la creșterea capacității de concentrare, stimulează gândirea și oferă claritate mentală, așa că reprezintă o alegere optimă pentru scaunele de birou. În același timp, nuanța este asociată și cu răceala, dar și cu seriozitatea, rigurozitatea și caracterul oficial.

  1. Maro

Această culoare este des solicitată pentru scaunele de birou care trebuie să rămână neutre. Bineînțeles, se poate utiliza cu alte nuanțe neutre, de exemplu gri, oferă senzația de înrădăcinare și este una dintre cele mai populare soluții atunci când vine vorba de întreținere.

  1. Portocaliu

Cu toate că este o culoare îndrăzneață, portocaliul simbolizează veselia și încrederea în sine. Nuanța stimulează energia și creativitatea, însă prea mult portocaliu într-un birou poate aduce și dezavantaje. Din acest motiv designerii recomandă folosirea sa pentru un număr redus de elemente, iar scaunele de birou portocalii sunt cea mai indicată opțiune pentru a beneficia de o pată de culoare.

În general, nuanțele calde oferă un boost de energie și stimulează activitatea mentală, în timp ce culorile reci calmează și sprijină menținerea atenției pentru un timp îndelungat. Psihologia culorilor a fost intens studiată de-a lungul anilor, iar asta deoarece fiecare nuanță creează o stare de spirit diferită și comunică sentimente diverse, indiferent de natura obiectului care o poartă.

Articole asemanatoare