Top 4 lucruri de luat în considerare atunci când începi să-ți crești propriile animale

de Casa&Gradina

Creșterea animalelor poate fi un lucru foarte complicat mai ales pentru o persoană neexperimentată. Animalele tale fie că este vorba de păsări, vaci sau porci trebuie îngrijite cu mare atenție pentru a vedea dacă se dezvoltă cum trebuie și cel mai important, dacă nu cumva s-au îmbolnăvit. Este recomandat să le tratezi ca pe un copil, deoarece până la urmă le crești de când sunt încă pui. 

Așadar, citește acest articol până la final pentru a afla 4 sfaturi legate de creșterea animalelor.

Iată top 4 sfaturi utile pentru creșterea animalelor

  1. Nu dezvolta un atașament 

Atașamentul față de animale nu va fi prielnic pentru niciunul dintre voi, deoarece la urma urmei, tu ai investit bani și timp în creșterea animalului pentru a-l sacrifica și mânca. Este un aspect destul de trist de care va trebui să fii conştient chiar înainte de a te apuca să cumperi puii. Multe persoane, în special copiii, se opun tăierii animalului din cauza legăturii create, iar acest fapt este total justificat. În cazul în care ești sigur că nu vei putea duce treaba până la capăt, atunci este mai bine să te lași, deoarece îți vei face rău și ție și animalului pe care voiai să-l creşti.

  1. Furnizează cea mai bună hrană 

După ce ești sigur că nu vei crea o legătură emoțională cu acestea, ar fi timpul să te gândești cu ce ar trebui să le hrănești. Trebuie să cauți cel mai bun raport preț calitate pe care îl poți găsi cu putință. Hrănirea acestora trebuie să le ajute cu creșterea și dezvoltarea în condiții optime. Printre cei mai buni candidați se află furajele de pui de curcă de la Rodnic, care sunt perfecte pentru a obține carnea aceea gustoasă de curcan la care visezi. Ba mai mult, pe site-ul Rodnic.ro găsești furaje pentru tot felul de animale, unelte de grădinărit și multe altele. Așa că, merită să arunci o privire.

  1. Asigură-te că se integrează în comunitatea lor

Acest fapt se aplică mai mult la păsări , deoarece colectivul poate selecta o victimă care să fie marginalizată, bătută sau chiar lăsată fără mâncare și apă . Acesta este un scenariu destul de rar, însă se poate întâmpla mai ales dacă aduci o nouă pasăre în grupul deja format de când erau pui. Așadar, încearcă să integrezi noua venită încetul cu încetul până când ceilalți se obișnuiesc cu ea.

  1. Oferă-le condiții cât mai bune de trai 

Pentru a putea crește animale ai nevoie de spații cât mai mari, unde se pot mișca și locuri amenajate unde pot dormi sau petrece timpul. Este foarte important să ai la dispoziție un loc unde se pot plimba liniștite pentru dezvoltarea lor, deoarece animalele au fost găsite și domesticite de la începutul timpurilor în sălbăticie. Deci ar trebui ca animalele tale să aibă acces la spaţii verzi.  

În concluzie, nu poți să crești animale fără să investești bani și timp, însă în final când poți  culege roadele muncii tale, se merită, deoarece nimic nu are gust mai bun decât un animal crescut cu iubire, dedicare și produse naturale. Așa că nu mai pierde timpul şi începe-ţi și tu propria fermă.

Sursa foto: Flickr.com

Articole asemanatoare