3 moduri de a găsi microfoanele și camerele de supraveghere ascunse în casa ta

de Casa&Gradina

Detaliile despre viața personală a unei persoane nu ar trebui să devină cunoscute altei persoane. Orice astfel de invazie încalcă drepturile constituționale ale cetățeanului. Astăzi, însă, se pot achiziționa cu ușurință o cameră video ascunsă sau alt spyware pentru supravegherea ilegală.

Supravegherea video sau audio în hoteluri sau chiar în toaletele cluburilor de divertisment a devenit banală pentru toată lumea. Materialele captate în acest mod sunt adesea postate pe Internet sau chiar plătite pentru extorcare. Supravegherile sunt de obicei efectuate de camerele staționare, dar există cazuri în care sunt montate în îmbrăcămintea personalului de serviciu sau a unui vizitator ocazional discret. Chiar și mai presus de toate, astfel de lucruri nu pot fi descoperite. Cu toate acestea, este posibil să te protejezi de astfel de surprize șocante. 

Utilizează detectoare de cameră video

Aceste detectoare camere folosesc o tehnică ce îți permite să găsești o cameră video într-un birou sau apartament. O cameră de supraveghere sau un microfon este ascuns cu atenție, de exemplu în afara ferestrei sau între nasturii cămășii. Dispozitivul detectează razele reflectate de obiectivul camerei. 

 Detectoarele îți permit să cauți frecvențele radio utilizate pentru a transmite de la camere ascunse și microfoane. Achiziționează un detector online sau de la magazinul local de electronice și folosește-l în jurul zonei despre care crezi că este supravegheată. Detectorul va emite un mic bip sau sunet atunci când este îndreptat către un element care emite frecvențe radio. 

  • Va trebui să oprești orice alte dispozitive care difuzează semnale radio pentru ca detectorul de camere sau microfoane să funcționeze.
  • Consultă instrucțiunile producătorului pentru mai multe informații despre modul de utilizare a detectorului.
  • Când detectorul emite un bip sau sunet, uită-te în jurul zonei pentru a găsi dispozitivul de supraveghere ascuns

Utilizează o aplicație pe telefonul mobil

Utilizează o aplicație pe un smartphone pentru a detecta camerele ascunse. Descarcă o aplicație gratuită pe telefon, apoi deschide aplicația și transform-o într-o stroboscopie de culoare roșie. Apoi, împrumută telefonul unui prieten și pornește camera. Întoarce telefonul stroboscopic astfel încât să fie îndreptat spre tine și scanează încet în sus și în jos pe perete în timp ce te uiți în camera de pe celălalt telefon. Dacă există o cameră ascunsă în perete, stroboscopul roșu se va reflecta pe obiectiv și vei vedea reflexia înapoi în cameră.

Caută semnale WiFi ciudate

Caută semnale ciudate pe telefon sau computer. Unele camere și microfoane moderne vor transmite date prin internet, ceea ce înseamnă că pot fi accesate de aproape oriunde. Cu toate acestea, vor avea deseori și semnale WiFi. Caută semnale WiFi neașteptate sau suspecte, disponibile pe telefonul sau laptopul tău.

  • Numele WiFi implicit pentru multe camere ascunse va fi codul produsului pentru dispozitiv. Verifică orice nume WiFi necunoscut online pentru a vedea cărui tip de dispozitiv îi aparțin.
  • Pe lângă numele specifice, poți căuta semnale mai puternice decât ai anticipat. Un semnal puternic indică în mod normal că dispozitivul este în apropiere.
  • Dacă ai acces la routerul wireless, este posibil să te poți conecta și să vezi ce dispozitive sunt conectate la rețeaua ta. Elimină accesul la orice dispozitiv pe care nu l-ai configurat pentru a menține securitatea rețelei.

Articole asemanatoare