Panouri fotovoltaice: Cum alegi instalatorul potrivit

de Casa&Gradina

Instalarea unui sistem fotovoltaic este o investiție importantă de care te poți bucura timp îndelungat. De aceea, înainte de a lua această decizie și a începe procesul de instalare a panourilor, este important să faci o evaluare atentă a nevoilor de energie electrică pentru casa/compania ta și să determini dimensiunea sistemului fotovoltaic de care ai nevoie. De asemenea, ar trebui să iei în considerare costurile de instalare dar și economiile pe care le poți face și beneficiile pe termen lung.

Pentru a profita de toate beneficiile oferite de un sistem fotovoltaic performant și fiabil, este important să lucrezi cu un furnizor de materiale de calitate și cu o firmă experimentată și certificată în instalarea de sisteme fotovoltaice, astfel încât să fii sigur că sistemul va fi dimensionat, proiectat și instalat corect. Asigură-te așadar că alegi un furnizor/instalator cu o reputație bună, cu referințe și garanții post-vânzare bune.

Iată câteva informații care te pot ajuta să alegi cel mai bun furnizor de panouri fotovoltaice pentru nevoile tale:

Lucrează cu experți în domeniu

Companiile serioase au o echipă de experți în domeniul energiei solare care îți pot oferi sfaturi și consultanță în ceea ce privește dimensiunea și configurarea sistemului fotovoltaic de care ai nevoie, precum și cu privire la instalarea și întreținerea acestuia. De asemenea, furnizorii de încredere oferă garanții și servicii post-vânzare, astfel încât să poți fi sigur că sistemul tău fotovoltaic va funcționa corect și va fi întreținut pe termen lung.

Alege companii care au prețuri competitive și clienți fericiți

Furnizorii serioși de echipamente pentru panouri fotovoltaice oferă prețuri competitive și transparente, astfel încât să poți obține cel mai bun raport preț calitate pentru sistemul tău fotovoltaic.

Suportul tehnic pentru panourile fotovoltaice achiziționate

Înainte de a achiziționa un sistem fotovoltaic este important să te asiguri că, în cazul unei defecțiuni, poți obține ajutorul tehnic necesar într-un timp rezonabil. Firmele serioase oferă atât garanție pentru echipamentele comercializate, cat și suport tehnic, pentru a le asigura clienților o utilizare de lungă durată a sistemelor, maximizând astfel randamentul investiției.

Respectarea termenelor

Ca în orice domeniu, o firmă serioasă și va respecta promisiunile făcute cu privire la livrarea proiectului și instalarea echipamentelor. O firmă instalatoare serioasă și cu experiență în domeniu trebuie sa fie capabilă sa asigure instalarea unui sistem fotovoltaic în termen destul de scurt (câteva săptămâni).

Sun Projekt livrează rapid orice proiect. Avem în permanență materiale în stoc pentru lucrări de dimensiuni de la 3 kw la 1 MW. Dispunem de asemenea de panouri fotovoltaice de 5 Mw si invertoare de 3,5 Mw de toate dimensiunile, de la diferite firme, pentru toate bugete și toate gusturile.

Panourile de 3/5 kw pot fi instalate într-o zi, iar un proiect rezidențial de dimensiuni mici (pentru firme mici, magazine), ce necesită panouri de pana la 15-20 kw, chiar și până la 50 kw poate fi instalat într-o săptămână.

De ce să alegi serviciile SunProjekt

Sun Projekt oferă consultanță GRATUITĂ în alegerea sistemului fotovoltaic adaptat nevoilor clienților săi. Ne dorim să te bucuri din plin de avantajele oferite de un sistem fotovoltaic performant și fiabil. De aceea, compania noastră oferă servicii de proiectare tehnică, adaptată fiecărui proiect – în funcție de zonă, condiții meteorologice, radiație solară, totul bazat pe măsurători și calcule exacte.

De asemenea, Sun Projekt lucrează cu produse de înaltă calitate care au fost testate în mod riguros pentru a asigura fiabilitatea și eficiența lor pe parcursul anilor. În plus, compania este întotdeauna alături de clienți, oferindu-le asistență și service atât în perioada de garanție, cât și post-garanție.

Concluzii

În general, este important să ai o înțelegere clară a tuturor aspectelor și cerințelor implicate în instalarea unui sistem fotovoltaic, astfel încât să poți lua decizii bune și să te asiguri că investiția ta este una de succes pe termen lung.

Articole asemanatoare