De ce este recomandat să folosești un sistem antifurt pentru vechiculele pe două roți?

de Casa&Gradina

Deplasarea cu bicicleta, motocicleta sau scuterul a devenit o alternativă din ce în ce mai des preferată de români în ultima vreme. Sunt prezente pe străzile orașelor de multe ori din cauza traficului intens la orele de vârf sau din dorința de a economisi bani sau de a polua mai puțin mediul înconjurător. Unde mai pui că este un mod plăcut de a circula și eviți aglomerarea existentă în mijloacele de transport în comun. 

Cum protejezi acest mijloc de transport?

Sunt o serie de măsuri prin care îți poți feri vehiculul cu care te deplasezi zilnic de furturi și deteriorări. În primul rând, este recomandat să ai grijă să nu îl parchezi în locuri izolate, slab iluminate, fără camere video ori care nu este intens circulat. În cazul bicicletelor, ajută foarte mult și dacă o înregistrezi și îi montezi un sistem GPS. Desigur, fiind vorba de un gabarit mai redus o poți depozita în propria locuință sau într-o anexă de lângă casă. Pentru scutere sau motociclete lucrurile sunt puțin mai complexe. Ai mai multe opțiuni la îndemână pentru a le proteja pornind de la antifurtul cu lacăt, lanțuri rezistente până la elementele de blocare a roților și a ghidonului ori a alarmelor mai avansate.

Lacătul antifurt – un dispozitiv ușor de folosit 

Furturile de vehicule pe două roți au crescut considerabil în ultima perioadă și este bine să le asiguri cu un lacăt antifurt. Acesta este foarte eficient și îl găsești pe piață în mai multe variante. Fie că este în formă de ‘’u’’ sau cilindrică echipamentul antifurt pentru motociclete trebuie să asigure protecție împotriva tăierii, deteriorării sau a smulgerii. De asemenea, alături de cablurile antifurt vor fi rezistente la agresiunile externe specifice vremii de afară ca umiditate, mizerie sau intemperii. El se leagă pur și simplu de vehicul și se securizează. Lanțul și lacătul antifurt îți oferă cea mai ridicată protecție în cazul eventualelor furturi, însă au și un preț mai ridicat. 

De ce sistemul antifurt cu lanț rămâne cel mai utilizat de către curierii pe motociclete și scutere? 

Vehiculele care atrag cel mai mult atenția sunt cele care nu asigurate prin legarea de un stâlp, un suport special sau alt obiect solid. Iar de multe ori hoții le ridică pur și simplu chiar dacă sunt blocate roțile. Astfel, asigurarea suplimentară a echipamentului antifurt pentru un scuter se realizează prin achiziționarea unui lanț anti-furt. Este un dispozitiv foarte ușor de montat mai ales pentru persoanele care sunt nevoite să îl utilizeze de mai multe ori pe zi precum curierii ce își desfășoară munca cu ajutorul lor. Câștigă timp prețios de fiecare dată când preiau sau plasează o comandă asigurând eficient și mijlocul de transport care îi ajută să își ducă sarcinile la îndeplinire.

Totodată, mai sunt și alte măsuri suplimentare pe care le poți lua ca vehiculul tău să fie protejat tot timpul. Scoaterea unei componente esențiale pentru funcționarea lui, optarea pentru parcări închise în detrimentul celor deschise ori instalarea unor senzori de lumină și de mișcare în zona unde parchezi – toate sunt modalități foarte bune de luat în calcul.

Încearcă să nu ieși prea mult în evidență și să acoperi mereu mopedul mai ales când acesta are o valoare mare pentru a nu constitui o tentație pentru hoți interesați de piesele scumpe pe care le pot revinde ulterior.

Dacă respecți câteva reguli simple și folosești sisteme de protecție specifice riscul de a rămâne fără vehiculul tău favorit pe două roți va fi diminuat considerabil și te poți bucura în voie de el pe termen lung!

Articole asemanatoare