Da, e important ca patul sa fie din lemn masiv!

de Casa&Gradina

Știați că o persoană obișnuită petrece aproximativ 26 de ani dormind?

Somnul de calitate este esențial pentru o viață plină și sănătoasă, iar locul în care dormim merită ales și pregătit cu atenție. Patul este una din cele mai importante piese de mobilier din casă, uneori fiind decorat atent ca să se potrivească stilului personal al proprietarului. Totuși, unele alegeri sunt mai inspirate decât altele atunci când vine vorba de alegerea patului perfect.

Fiabilitate

Aproape nimeni nu cumpără mobilă gândindu-se că o va înlocui în câțiva ani, dar aproape toată lumea fac exact acest lucru atunci când începe să se strice sau când descoperă că întreținerea mobilierului e mult mai dificilă decât se așteptau. Ne așezăm și ne ridicăm din pat de cel puțin două ori pe zi, iar șuruburile încep să scârțâie mai degrabă mai devreme decât mai târziu dacă mobila este de calitate inferioară. Mobila de lemn masiv este mult mai solidă și mai fiabilă decât cea de PAL melaminat, care este practic rumeguș presat cu așchii și are o rezistență mult mai scăzută. Paturile confecționate din materiale neobișnuite, precum sticla, au și ele diverse dezavantaje în ceea ce privește fiabilitatea, uneori întreținerea fiind mult mai dificilă decât pare. Puțini iau în considerare, de exemplu, că un pat cu oglinzi pe el va trebui spălat cel puțin odată pe săptămână, pentru că orice atingere lasă urme și orice fir de praf se vede.

Calitate și confort

Când ne alegem mobila, este important să luăm în considerare cât de confortabilă este. Aici nu trebuie să luăm în considerare numai cât de comod este să stăm în pat, ci și cât de bine ne simțim legat de piesa respectivă de mobilier. Pe când salteaua este cel mai important element când vine vorba de confort în timpul somnului, trebuie să luăm în considerare că mobila de calitate inferiară pate fi instabilă sau zgomotoasă, trezindu-ne sau nelăsându-ne să adormim. Cadrul patului este foarte important și atunci când vine vorba de cum ne simțim stând în acea cameră și atunci când avem musafiri. Una din cele mai bune alegeri pentru dormitor este un set de lemn masiv, care este rezistent, ușor de întreținut și are un aspect plăcut.

Eleganță și versatilitate

Mobila de calitate inferioară este de obicei cea care prezintă ”designuri inovatoare” pentru a compensa deficitul în ceea ce privește calitatea. Rezultatul sunt culori strălucitoare, forme ascuțite sau exagerat de rotunde, dar și riscul demodării. Deși acum par potrivite, aceste modele rareori rezistă testului timpului. Mai mult, chiar și cele care se dovedesc a fi o idee bună și devin apreciate din punct de vedere stilistic sunt de obicei prea greu de integrat într-o casă în care nu se regăsesc exclusiv piese din setul lor, în exact același stil. Mobila pentru dormitor din lemn masiv este elegantă și nu se demodează, integrându-se ușor în case amenajate in stiluri vintage, clasic, contemporan și chiar baroc. 

Sustenabilitate

Mobila de PAL se strică repede, de obicei e înlocuită și rareori e reciclată. Pentru producerea ei se consumă aproape la fel de multe resurse ca pentru producerea unui set echivalent de lemn masiv, care rezistă mult mai mult. 

Articole asemanatoare