Cum să alegi cel mai bun lapte praf pentru bebeluș?

de Casa&Gradina

Deși majoritatea mamelor sunt dispuse să alăpteze, nu sunt multe mame care să aibă norocul să alăpteze tot timpul. Unele mame care trebuie să oprească alăptarea din cauza sfârșitului concediului de maternitate sau a lipsei de lapte matern vin adesea să se consulte cu medicul despre cum să aleagă laptele praf pentru bebeluși .

Cum să alegi cel mai bun lapte praf?

În primul rând, înainte de a cumpăra o cutie de lapte praf, trebuie să vedem dacă conținutul etichetei de pe cutia de lapte praf este complet și conformă. Conținutul etichetei este împărțit în conținutul care trebuie standardizat și conținutul care poate fi etichetat opțional. Etichetele trebuie să includă numele produselor alimentare, lista ingredientelor , conținutul net și specificațiile, numele, adresa și informațiile de contact ale producătorilor și / sau distribuitorilor, data producției și termenul de valabilitate, condițiile de depozitare, numărul licenței de producție alimentară, codul standard al produsului (cu excepția mărfurilor importate), lista ingredientelor nutriționale, numărul de înregistrare, produsele alimentare.

De asemenea, ar trebui să indice că „laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari în 0-6 luni și acest produs poate fi consumat atunci când laptele matern este insuficient sau nu are lapte matern”, iar pulberea de formulă mai mare pentru sugari ar trebui să indice că „trebuie adăugată hrană suplimentară împreună”.

Vârsta vă ajută să determinați care va fi cea mai bună formulă.

Vârsta copilului este, de asemenea, un alt factor care ajută la determinarea formulei de lapte. Aruncați o privire la pachetele de formule pentru a vă asigura că alegeți doar cele care răspund vârstei bebelușului.

De asemenea, este mai bine să nu adăugați niciun ingredient suplimentar sau supliment la formulele de lapte pe cont propriu. Sunt pregătiți să țină cont de vârsta și capacitatea digestivă a bebelușului.

Din nou, în cazul oricăror întrebări, cel mai bine este să vă consultați medicul, care vă va ajuta, de asemenea, să alegeți formula de lapte potrivită.

În cele din urmă, există o serie de formule de lapte care se găsesc pe piață. Puteți alege dintre oricare dintre mărci aruncând o privire asupra ingredientelor, tipului și formei pe care o alegeți pentru dvs.

Dacă credeți că bebelușul dumneavoastră are alergie sau intoleranță la laptele de vacă, consultați întotdeauna medicul sau asistenta medicală a copilului înainte de a schimba laptele bebelușului. Dacă un medic specialist diagnostichează copilul dumneavoastră cu o alergie atât la proteina din laptele de vacă, cât și la proteina din soia, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o formulă proteică complet hidrolizată. Dar dacă bebelușul dvs. este intolerant doar la laptele de vacă, medicul de familie vă poate sugera să cumpărați o formulă fără lactoză.

Articole asemanatoare