Ce flori să dăruiești primăvara? 6 recomandări

de Casa&Gradina

Vrei să faci o surpriză frumoasă cuiva drag? Un buchet de flori este gestul perfect într-o zi de primăvară, fie că este vorba despre o zi de naștere, o onomastică, Mărțișor, Ziua Femeii sau, pur și simplu, o întâlnire cu o persoană iubită.

Anotimpul în care natura prinde viață este foarte generos când vine vorba de plante și flori – culorile sunt vii, aromele și parfumurile sunt delicate sau, din contră, puternice și amețitoare, iar delicatețea unui buchet nu poate fi egalată de nimic altceva.

Așadar, dacă vrei să dăruiești cuiva un motiv de bucurie, iată pentru ce flori de primăvară să optezi în buchetul tău!

1. Buchet monocrom sau multicolor de frezii

Freziile sunt printre cele mai apreciate flori de primăvară. Parfumul lor este delicat, dar incredibil de frumos, iar aspectul lor firav și colorat înveselește pe oricine, indiferent de ocazie.

Dăruiește persoanei tale dragi un buchet de 21 de frezii multicolore și ciocolată – setul complet pentru zâmbete garantate.

Iar dacă preferi un buchet mai elegant, pentru o ocazie deosebită, poți oferi un buchet monocrom de frezii albe, legate cu o panglică aurie. Rafinament și delicatețe, în același timp!

2. Un buchet primăvăratic mixt

Când nu te poți decide asupra florilor ideale, alege din florile de primăvară de pe Floria.ro un buchet asortat, care conține o combinație perfectă de flori – culorile, formele și dimensiunile deja alese creează cadoul perfect.

Poți opta atât pentru buchete foarte colorate și bogate, cât și pentru variante mai simple și mai accesibile, în funcție de buget, ocazie și destinatarul florilor. Indiferent de caz, alegând un buchet deja format, te asiguri că rezultatul va fi unul fabulos, iar buchetul final va impresiona pe oricine.

3. Un buchet mare de lalele

Lalelele sunt alte flori foarte apreciate de către doamne și domnișoare. Suple și delicate, acestea arată minunat în vază și aduc prospețime și culoare la birou sau acasă. Așadar, indiferent care este persoana ce va primi buchetul din partea ta, optează cu încredere pentru cinci sau mai multe lalele, pentru a forma un buchet bogat și parfumat.

Dacă dăruiești florile iubitei, optează pentru lalele roșii romantice, iar dacă persoana este o amică sau o colegă, dăruiește lalele galbene, albe sau un mix între toate nuanțele pe care le găsești.

4. Narcise

Mai firave și mai plăpânde decât restul florilor, narcisele au totuși un farmec aparte. Ele transmit o energie solară, jucăușă, pură și plină de viață. Așadar, sunt perfecte pentru a fi dăruite prietenelor, colegelor, mamei sau altor rude, dar și fetițelor – verișoare, nepoate, surori mai mici.

5. Zambile

Zambilele apar imediat ce primăvara își face simțită prezența. Roz, mov sau albe, parfumul lor aparte, puternic și crud, se simte chiar și de la distanță. Sunt florile perfecte pentru a fi oferite de 1 sau de 8 Martie, oricărei femei pe care o admiri sau o iubești.

Pentru un efect spectaculos, fă un mix de zambile colorate și oferă-le într-o vază simplă sau ambalate cu o fundă albă, diafană.

6. Trandafiri mici

Mini trandafirii sunt și ei potriviți, chiar dacă nu reprezintă neapărat doar flori de primăvară. Aceștia pot fi integrați în buchete de primăvară printre alte flori sau pot fi oferiți pe cont propriu, într-un buchet colorat sau monocrom. Parfumați și delicați, trandafirii mici au un farmec aparte și vor bucura pe oricine îi va primi!

Acestea fiind spuse, pentru a pune zâmbetul pe buzele unei persoane dragi, optează pentru orice variantă de mai sus. Florile de primăvară vor fi apreciate, fără îndoială, fie că sunt oferite de sine stătător sau alături de un alt cadou ales cu atenție.

Articole asemanatoare