Care e diferenta dintre stilul rustic si cel contemporan?

de Casa&Gradina

Exista multe stiluri de decorare asa cum exista si multi oameni care isi decoreaza casele.

Este greu sa numesti cu exactitate un anume stil deoarece fiecare persoana care imbratiseaza un stil vede lucrurile diferit. Creativitatea este un lucru bun pentru ca ne face unici pe fiecare. Stilul rustic si contemporan insa, se afla la capete opuse. Diferenta dintre ele poate fi vazuta daca ne uitam de exemplu la candelabrele folosite. La stilul rustic candelabrul reflecta perioada istorica a secolului XIX. Doua motive comune insa apar in cazul lumanarilor si a rotii de caruta.

In acea perioada a secolului XIX cele mai frecvente materiale erau: lemnul, fierul, alama si cositorul. Motivul rotii de caruta apare datorita influentei Vestului Salbatic si in plus erau folosite lumanari din ceara. Candelabrul contemporan este opus celui rustic; cel contemporan are linii bine definite si emana simplitate. Materiale folosite: sticla, crom sau alama.

Candelabrele insa nu sunt singurele obiecte care arata diferenta din rustic si contemporan, diferenta mai poate fi vazuta si in cazul meselor folosite. Si in acest caz, materialele departajeaza cele doua stiluri. Mesele rustice sunt fabricate din artar, stejar, sau pin. Picioarele si blaturile sunt indraznete si pot fi sculptate. Pinul este probabil cel mai rustic tip de lemn in acest caz. Stejarul este mai potrivit pentru o atmosfera mai rurala a acestui stil.

Din nou, mesele contemporane sunt opuse celor rustice. Sticla este un material foarte des folosit in acest caz impreuna cu metalul periat sau lustruit. Ca si in cazul candelabrelor, liniile sunt bine definite si deschise. Anumite mese contemporane ne amintesc de decorarea futuristica.
Mai importante sunt aranjamentele pentru sezut: canapelele si scaunele. Desi cele doua stiluri, cel rustic si cel contemporan sunt diferite exista un material comun, pielea. Canapelele si scaunele rustice vor avea decoratiuni din lemn. Ca si in cazul meselor, se foloseste: artar, stejar si pin.

Fotoliile din lemn sunt populare si atractive insa pot fi destul de inconfortabile atunci cand oamenii stau mai multa vreme. Fotoliile moi reprezinta o alegere mai buna. Canapelele si scaunele contemporane au aceleasi caracteristici cu celelalte piese din categoria lor, au linii bine definite si suprafete netede. Aceste piese pot fi rotunde, patratoase, netede sau rotunde si moi.

Articole asemanatoare