10 idei de amenajare pentru o bucătărie mică

de Casa&Gradina

Poți fi maestru în bucătărie și într-un spațiu mic. Bucătăriile mici au nevoie de doar câteva idei inteligente de design pentru a le face spațioase, practice, moderne și elegante. Doar pentru că ai un spațiu mic în care poți să gătești nu înseamnă că trebuie să prioritizezi decorul din bucătărie pentru a-l face funcțional. Lustrele creative, rafturile atașate pe pereți și ușile glisante sunt doar câteva idei pe care le poți pune în practică. Chiar dacă bucătăria ta este mică, nu are blaturimari, spațiu  depozitare și un frigider încăpător, poți maximixa și cel mai mic spațiu cu următoarele 10 idei de amenajare:

1) Suport pentru uscarea vaselor peste chiuvetă

Suport pentru uscarea vaselor peste chiuvetă

Acest concept este cu siguranță o idee excelență dacă nu ai spațiu suficient în bucătărie. Acest suport îngust din metal se poziționează deasupra chiuvetei și este util pentru uscarea tuturor vaselor tale din bucătărie, de la castroane și farfurii, la cuțite, linguri sau furculițe.

2) Găsește un nou loc pentru mașină de spălat

Găsește un nou loc pentru mașină de spălat

În general, mașină de spălat ocupă cel mai mult spațiu, iar găsirea unui loc potrivit pentru a o așeza este foarte dificilă. Dacă baia și bucătăria sunt mici, iar mașina de spălat ocupă în acestea un spațiu considerabil, încearcă să îi găsești un alt loc mai potrivit. O idee ar fi să o încorporezi într-un dulap sau sub scări, pe holul apartamentului tău.

3) Uși glisante

Uși glisante bucatarie

Ascunde-ți într-un mod inteligent aparatele de bucătărie voluminoase și obiectele din bucătărie. Dacă ai o bucătărie mică, este mare probabilitatea să îți ții obiectele împrăștiate peste tot, la vedere. Pentru a ascunde obiecte precum aparatele de bucătărie, alege un dulap care să aibă uși glisante. Este foarte practic și modern, iar bucătăria ta poate arăta mult mai ordonată și spațioasă.

4) Poziționarea tigăilor pe lateralele dulapului

Poziționarea tigăilor pe lateralele dulapului

Pentru a economisi spațiu valoros în interiorul unui dulap, aplică cârlige pe lateralele acestora pentru a agăța diverse tigăi de toate dimeniunile. Poți pune pe partea de sus a dulapului tigăi mai mici și mai ușoare, iar pe cele mai mari și grele în partea de jos. Arată foarte modern și creativ.

5). Tigăi sau oale atașate de lustre

Tigăi sau oale atașate de lustre

Agață de lustră tigăi sau oale. Fii inventiv! Cu o astfel de lustră îți vei impresiona prietenii cu siguranță. Este o soluție convenabilă și foarte creativă. Îți vei transforma propria bucătărie dintr-una simplă într-una minimalistă și modernă.

6) Coșuri de depozitare

Coșuri de depozitare

Achiziționează-ți coșuri spațioase de depozitare și găsește-le un loc bun pentru a câștigă spațiu în propria ta bucătărie. O idee foarte bună ar fi să le așezi deasupra dulapurilor.  În aceste coșuri poți ține obiectele pe care le folosești mai rar în pregătirea mâncării.

7) Păstrați bucătăria vie

Păstrați bucătăria vie

Plantele sunt o modalitate excelentă de a adaugă prospețime într-un spațiu mic, iar într-o bucătărie acestea dau culoare și viață. Puteți plasa diferite plante micuțe pe rafturile înguste atașate pe pereți.

8) Raft suplimentar raft cu niveluri

Raft suplimentar raft cu niveluri

Rafturile deschise și înguste atașate pe un perete sunt o modalitate excelentă pentru depozitarea suplimentară. Poți folosi spațiul pentru cărți de bucate, condimente sau obiecte de design. Gândește-te bine de câte rafturi ai nevoie pentru a-ți depozita aceste obiectele de bucătărie și atașează-le de perete exact cum doreșți. Poate fi un moment bun pentru a-ți pune creativitatea în mișcare.

9) Blat din lemn pe un perete – înlocuitorul unei mese

Blat din lemn pe un perete – înlocuitorul unei mese

În general, masă este obiectul din bucătărie care ocupă cel mai mult spațiu. Mai mult, dacă această se află în mijlocul încăperii, avem tendința de a ne lovi de ea sau ne dă impresia că bucătărie este foarte mică pentru o întreagă familie. Un astfel de blat din lemn atașat de perete poate fi un înlocuitor grozav al unei mese. Adaugă scaune înalte la această masă și veți observă că ai mult mai mult spațiu de desfășurare în bucătărie.

10)  Spațiu de depozitare a ustensilelor de gătit pe perete

Spațiu de depozitare a ustensilelor de gătit pe perete

Pentru a avea instrumentele principale de gătit la îndemână, le poți agață de un perete, prin intermediul unor instrumente precum cârligele sau bare. De asemenea, există și magneți sau coșuri dar pot fi atașate de perete și care au funcția de suport pentru obiecte precum linguri de lemn, polonice, strecuratori sau chiar borcane mici de condimente. Păstrați-vă obiectele organizate după culori sau după utilizare.

Bucătărie este încăperea în care îți petreci cea mai parte a timpului, iar modul în care ți-o organizezi este important pentru a reuși să îți realizezi activitățile. Cele 10 idei de amenajare pentru o bucătărie mică precum lustra creativă, rafturile atașate pe pereți sau blatul de lemn lipit de perete, te vor ajută să economiseșți spațiu considerabil și să îți tranformi locul în care gătești într-unul al visurilor tale. Tot ce ai nevoie sunt câteva idei bune de amenajare ale bucătăriei care să îți mențină spațiul organizat, funcțional și frumos. Reorganizează-ti întreagă încăpere și maximinează-ți fiecare colț al acesteia. 

Sursa Foto: Pixabay / Pexels

Articole asemanatoare