Atât de important este impactul pe care pandemia cu coronavirus o are asupra industriei alimentare, încât până și pe Wikipedia se găsesc deja articole în acest sens. Este normal să se întâmple asta, dacă ne gândim că acest sector de activitate, dar și cele conexe, au fost cel mai tare zdruncinate de Covid-19.
Afacerile fast food pot aduce profit și în perioada pandemiei cu coronavirus!
Puțini antreprenori HoReCa au informații atât de bune încât să fie în măsură să prevadă corect care va fi evoluția post-pandemie, fie și pe termen scurt. Nu se știe nici măcar cât va dura perioada de stare de urgență în țara noastră, în condițiile în care zilnic apare câte un nou scenariu apocaliptic. Iar faptul că mulți oameni din HoReCa sunt obligați de către autorități să stea în casă, ca într-un film distopicși să își țină unitățile închise, sunt realități care sapă puternic la temeliile business-urilor pe care aceștia le au.
Acele firme cu specific fast food care făceau și înainte de apariția pandemiei mondiale livrări de mâncare la domiciliu sunt singurele aflate acum într-o situație relativ fericită. Cel puțin în România, unde, spre deosebire de alte țări, nu au fost obligate să își pună lacătul pe ușă, cum s-a cerut și în cazul restaurantelor clasice.
Acest fapt este apreciat mai ales de către acei consumatori frecvenți de shaorma, pizza, burgeri, clienți care au dezvoltat o adevărată dependență față de mâncarea rapidă.
În afară de unitățile ce preluau și în trecut comenzi online și telefonic și duceau produsele fast food solicitate la domiciliul sau birourile cumpărătorilor, există și antreprenori din acest sector care s-au adaptat rapid situației și chiar și-au achiziționat rapid echipamentele necesare, s-au transformat și acum lucrează la procedurile destinate să le țină afacerile HoReCa deschise chiar și în noile condiții. Tu de ce nu ai face la fel?
Este și asta o variantă viabilă de a rezista crizei pentru antreprenorii din domeniu, mai ales că din pricina distanțării sociale, oamenii aflați în carantină sau autoizolare la domiciliu vor să își aducă un pic de normalitate în viață. Iar mâncarea este cea mai simplă cale în acest sens.
Dotările fast food inteligent făcute, îți pot aduce acum profituri mari!
Un întreprinzător HoReCa care are acum câteva aparate pentru shaorma, niște utilaje hot dog profesionale și/sau măcar un cuptor gastronomic patiserie a dat lovitura.
Evident, mai trebuie și personal suficient, specializat și bine instruit cu privire la respectarea unor reguli de igienă drastice, care să se ocupe de prepararea alimentelor fast food și de livrarea comenzilor cu maximă operativitate la domiciliile clienților.
Dacă se iau toate măsurile de siguranță sanitară pe întreg lanțul alimentar, de la alegerea ingredientelor din locuri sigure, preparare, ambalare și livrare (inclusiv prin lăsarea pachetelor în fața ușii clientului) profitul nu va întârzia să fie unul pe măsura așteptărilor.
Mai mult decât atât, deoarece aceia care consumă cel mai mult preparate fast food sunt persoane tinere, active, din zonele urbane, cărora plata prin card le este mult mai la îndemână, la fel ca și utilizarea aplicațiilor online de comandă a felurilor de alimente dorite din această categorie, lucrurile se ușurează mult.
Dacă respectivii clienți lucrează de acasă, cu atât mai mult asemenea preparate, pe care le consumau în trecut la birou, le pot da acea senzație de normalitate, după care tânjesc atât de mult. Iar acest lucru reprezintă o mare oportunitate pentru aceste afaceri HoReCa care până de curând erau luate în derâdere de către marile restaurante.
Așa cum se prezintă lucrurile acum, poate că și tradiționaliștii din sectorul HoReCa ar trebui să se gândească la a comanda echipamente fast food de la distribuitorii autorizați de marcă, deoarece se pare că telemunca va fi din ce în ce mai mult o normalitate în lunile și anii ce vor veni.
Iar când muncești de acasă, parcă la prânz tot mai bine te delectezi cu o pizza sau cu o shaorma cu de toate, decât cu o ciorbă, o tocăniță și niște plăcinte cu mere preparate de către nevastă, mamă sau bunică, după caz. Cele din urmă mai degrabă te îndeamnă la siestă, nicidecum la a avea după aceea o productivitate sporită.
Nu poți lua o masă ca de weekend când trebuie să muncești la domiciliu cu același spor pe care l-ai avut la birou înainte de pandemie. Tot ceva fast food te poate face să bifezi prompt task după task!
Alimentele gătite la temperaturi înalte nu sunt periculoase pentru sănătate!
Nu există dovezi că SARS-CoV-2 poate fi transmis prin consumul de alimente. Spălarea frecventă a mâinilor și evitarea atingerii feței, pentru a reduce șansele ca orice virus prezent să ajungă pe tractul respirator sunt de bază. Astfel de practici sunt operațiuni de rutină în cazul acelor bucătari pregătiți corespunzător, de care țineau seama oricum, chiar și fără actuala pandemie de coronavirus.
Mai mult decât atât, căldura inactivează aproape sigur virusul, deși nu au fost făcute studii aprofundate care să descrie în mod specific temperaturile sau duratele de menținere a produselor alimentate la acele temperaturi la care are loc inactivarea.
Majoritatea mâncărurilor noastre preferate de tip fast food, de la pizza la cartofi prăjiți, hot dog și chiar shaorma, deoarece sunt gătite la temperaturi foarte ridicate, nu presupun riscuri mari legate de consumul lor dacă se iau măsurile de protecție necesare în timpul manipulării acestora pe tot lanțul de producere și livrare.
Dacă ai nevoie de dotări fast food fiabile, de mare productivitate, la un preț de criză, alege să le comanzi de la TC Romania Crown Cool chiar acum, înaintea concurenței tale!