De ce ai nevoie pentru o mică brutărie sau patiserie?

de Casa&Gradina

Locație, echipamente specifice și personalul potrivit!

O tendință ce se manifestă în ultimii ani și la noi în țară este aceea a înființării de mini brutării sau patiserii. Iar la TC Romania Crown Cool găsești acum tot ceea ce ai nevoie în materie de dotări HoReCa pentru astfel de unități speciale.

Mai mult decât atât. Doar deschiderea unei brutării / patiseriii și vânzarea produselor de acest tip nu mai este suficientă pentru a fi profitabilă, trebuie să te gândești și la vânzări suplimentare de ceai, cafea și alte băuturi răcoritoare (în funcție de sezon!).

O astfel de afacere este, de asemenea, mai mult decât interesantă, deoarece o brutărie sau patiserie mini poate fi deschisă oriunde: într-o zonă rezidențială, într-o stație de autobuz sau într-o gară, într-un centru comercial sau de afaceri și chiar la câțiva metri de un alt concurent, dacă există un element clar de diferențiere care să permită obținerea unui profit suplimentar.

Orice locație cu trafic bun va fi potrivit pentru o astfel de unitate micuță. Poți paria chiar și pe un loc mai retras din centrul orașului (da, există și astfel de locuri mai intime), dar atunci va trebui să cheltui mult efort pentru promovare, astfel încât oamenii să recunoască locul „secret” cu cafea și produse de patiserie delicioase.

Când ai propriile rețete vei avea un public țintă diferit. Pentru o brutărie sau patiserie, în primul rând, calitatea produsului și prospețimea acestuia sunt importante.

Alegerea unei locații cu potențial

Criterii pentru alegere ar putea fi:

●               nu poți plasa o brutărie sau patiserie, fie ea și mini, în subsolul unei clădiri rezidențiale;

●               este necesară o pardoseală impermeabilă (de exemplu, gresie porțelanată);

●               pereții trebuie placați cu faianță măcar până la 1,7 metri deasupra podelei;

●               partea de sus a peretelui și a tavanului trebuie să fie văruită;

●               trebuie să existe alimentare cu apă și canalizare;

●               să existe aer condiționat și o foarte bună ventilație;

●               trebuie să existe un depozit (o cameră separată pentru depozitarea produselor specifice: făină, unt etc.);

●               ar trebui să existe spații auxiliare pentru angajați; este necesar să fie inclusiv un vestiar bine dotat cu cele necesare personalului.

Când alegi o locație din mai multe opțiuni, asigură-te că iei în considerare faptul că va trebui să o adaptezi, astfel încât să nu existe probleme cu serviciile sanitare și epidemiologice.

Dacă vrei să deschizi o brutărie sau patiserie într-un oraș mediu sau mic și nu într-un oraș cu foarte mulți locuitori, principalul criteriu este ca respectiva locație să fie amplasată pe o stradă cu un flux mare de trecători. Produsele coapte și cafeaua ar trebui să fie cât mai proaspete. Produsele de panificație și patiserie au o perioadă de valabilitate foarte scurtă, ceea ce înseamnă că trebuie să vinzi produsele cât mai curând posibil, după coacere pentru a evita pierderile.

Echipamentele profesionale necesare în mini brutărie sau mini patiserie la început

Pentru a începe, ai nevoie de un bucătar sau tehnolog care să îți spună ce echipament este necesar și să organizeze corect fluxul de lucru. Va fi extrem de dificil să te descurci fără un astfel de specialist, dacă nu ești chiar tu unul, mai ales dacă aceasta este prima ta încercare în industria respectivă. Un specialist poate alege corect echipamentele HoReCa necesară, mărcile etc.

Nu trebuie uitat nici că echipamentele uzate reprezintă un risc mare pentru o astfel de afacere, mai ales la început. Alege echipamente noi, chiar dacă nu sunt cele mai scumpe și complexe.

Totul depinde de calitatea echipamentului de producție folosit: de la consumul de energie și viteza de producție până la calitatea produselor realizate și complexitatea pregătirii personalului. Echipamentul necesar unei brutării sau patiserii mini poate fi împărțit condiționat în elemente de bază și suplimentare.

Cât de repede se amortizează investiția în echipamente?

Perioada de recuperare (amortizare) a valorii echipamentelor unei mici brutării sau patiserii este de la 1 la 1,5 ani. Vânzarea de cafea și băuturi reduce această perioadă la jumătate.

Ia legătura cu specialiștii TC Romania Crown Cool pentru detalii referitoare la echipamentele HoReCa de care ai nevoie inițial.

Articole asemanatoare