Bucătăria și zona de dining: cum le amenajezi perfect

de Casa&Gradina

Fie că este o cameră de sine stătătoare sau o parte a unei zone în plan deschis, bucătăria sau zona de dining este un loc care trebuie să fie practic, funcțional și frumos. Un loc pentru cinele liniștite în familie, unde invitații iau masa și socializează, zona de dining are potențialul de a fi una dintre cele mai frecventate și chiar importante încăperi din casă, de aceea trebuie amenajată nu doar perfect, ci și corect.

Descoperă câteva sfaturi practice privitoare la cum să amenajezi bucătăria și zona de dining!

1.      Alege lățimea corectă a mesei

O masă lată de aproximativ 1,1 m este ideală, deoarece permite amenajarea și accesorizarea perfectă. Platourile de mâncare, decorațiunile specifice, sticlăria, lumânările, sticlele de vin, toate acestea încurajează o conversație grozavă și o cină liniștită. De altfel, nu uita și cât de importante sunt acele scaune de bucatarie care să fie în acord cu textura și culoarea mesei.

2.      Stabilizează spațiul

Nu trebuie să uiți că, în general, mesele și scaunele folosite pentru dining au tendința de a aluneca pe anumite suprafețe. Însă plasarea unui covor sub ele poate ajuta la prevenirea acestui lucru. O regulă simplă de care să ții cont este faptul că respectivul covor ar trebui să fie cu aproximativ 60 de centimetri mai lat decât masa, pe toate direcțiile de amplasare.

3.      Personalizarea spațiului

De asemenea, este foarte important ca bucătăria și zona de dining să fie personalizate, prin adăugarea de accesorii, plante naturale, un fotoliu plasat strategic într-un colț al camerei sau prin adăugarea a diferite tipuri de tablouri pe pereți. Dincolo de a fi un spațiu practic, accesibil, trebuie să aibă și o notă personală, familială, în acord cu personalitatea pe care o ai.

4.      Iluminatul

Din această privință, cel mai important lucru este ca lumina să cadă optim asupra mesei pentru dining. Iluminatul suspendat adaugă un punct focal și un element de design decorativ în cameră, ajutând la definirea spațiului și crearea unei atmosfere plăcute, relaxante. De asemenea, poți opta și pentru iluminarea folosind lămpi amplasate de-a lungul camerei.

5.      Textura și unitatea

În funcție de designul general al camerei, alege mese și scaune care să se asorteze cu stilul bucătăriei. Dacă ai optat pentru o bucătărie tradițională, clasică și practică, alege obiecte mobilier din aceeași temă. Nu uita că accesoriile folosite pentru a vitaliza spațiul trebuie să se potrivească, atât cromatic, cât și în ceea ce privește textura, cu celelalte elemente din bucătărie.

Bucătăria și zona de dining sunt locuri în care nu doar că poți petrece foarte mult timp, dar sunt locuri în care ar trebui să simți relaxare și liniște. După o lungă zi de serviciu, după nenumărate task-uri de îndeplinit, te retragi în această încăpere pentru a savura o cină savuroasă alături de cei dragi ție, de familie și de prieteni. Sau este, pur și simplu, locul în care vrei să te bucuri de puțină liniște, departe de toată agitația lumii, încărcându-ți bateriile pentru o nouă zi de muncă.

Articole asemanatoare