Tamplaria PVC sta la baza fabricarii ferestrelor, usilor si incintelor cu profile PVC elaborate. Profilele din PVC sunt produsul ideal pentru a face ferestre, deoarece au proprietati excelente de izolare, cu mult peste alte materiale, cum ar fi lemnul sau aluminiu. In prezent ferestrele care sunt cel mai des solicitate pentru a le inlocui pe cele vechi sunt cele realizate cu tamplarie PVC.
Diferitele procese prin care trece tamplaria PVC pentru a se transforma in ferestre eficiente, sunt fundamental reduse la extrudare, elaborare, sudare, asamblarea hardware-ului, plasarea imbinarilor si, in cele din urma, montarea geamurilor. Modul in care se desfasoara fiecare dintre procese este proiectat cu scopul ca tamplaria din PVC sa ofere multiplele sale avantaje consumatorului, cum ar fi o cele mai inalte standarde de calitate insotite de o montare foarte usoara. Acestea sunt si motivele pentru care tot mai multe persoane apeleaza la tamplarie pvc.
Ce este mai exact PVC-ul si la ce foloseste?
PVC-ul (clorura de polivinil) este o combinatie chimica de carbon, hidrogen si clor. Componentele sale provin din titei (43%) si sare (57%).
Una dintre calitatile sale principale este izolarea termica, care se datoreaza in principal conductivitatii sale scazute. Astfel, cu cat conductivitatea este mai mica, cu atat este mai mare izolatia termica pe care o ofera. PVC-ul are un coeficient de conductivitate de 0,16 W/mK, in timp ce al aluminiului este de 203,0 W/mK.
Ferestrele din PVC sunt fabricate folosind cele mai moderne utilaje pentru tamplarie PVC. De aceea, ferestrele de acest tip ofera, de asemenea, o bariera importanta impotriva apei, poluarii si aerului. Sa nu uitam de izolatia acustica si de grosimea mare a ferestrelor si profilelor din PVC care impiedica patrunderea undelor sonore care sunt transmise in aer, ceea ce va tine casa departe de zgomotul din exterior.
In cele din urma, un alt avantaj al tamplariei din PVC este problema securitatii si asta pentru ca ferestrele din PVC au incorporate armaturi din otel in interior si, prin urmare, sunt foarte rezistente atat la impact, cat si la furt. Tamplaria PVC este de departe cea mai buna optiune atunci cand se doreste inlocuirea tamplariei vechi.
Alte avantaje ale profilelor din tamplarie PVC
In rezumat, cele mai importante avantaje ale unei tamplarii din PVC de buna calitate sunt urmatoarele:
- Izolarea termica – PVC-ul are proprietati foarte bune in ceea ce priveste izolarea termica insa este important de mentionat faptul ca ferestrele trebuie sa fie premium asa cum sunt cele din categoria tamplarie Veka pentru a se obtine performante mari in acest sens;
- Usurinta la curatare – curatarea si intretinerea implica doar stergerea produsului cu o laveta imbibata in detergent normal;
- Proprietati antiincendiu – tamplaria din PVC nu arde sau daca arde o face foarte greu ceea ce inseamna ca va lasa timp pompierilor pentru a ajunge sa stinga un eventual incendiu, protejand proprietatea, dar si persoanele din interior.
Adaugand la toate acestea si un bun raport intre pret si calitate se vor obtine cele mai importante beneficii ale acestui tip de tamplarie.