7 pasi necesari inainte de a cumpara o casa

de Casa&Gradina

Cumpararea unei case este un mare pas in viata oricarei persoane, iar pentru multi, obtinerea unui credit ipotecar pentru a indeplini acest obiectiv este cea mai importanta datorie pe care o vor avea vreodata. Inainte de a lua decizia de a cumpara o casa, este important sa fii informat corespunzator si sa diferentiezi etapele acestui proces, precum si drepturile si obligatiile legale atat ale cumparatorului, cat si ale vanzatorului.

De multe ori chestiunile legale pot deveni destul de complicate si stresante. Sfatul unui avocat calificat te poate ajuta sa te adresezi nevoilor legale si sa te reprezinte la fiecare pas al achizitionarii noii locuinte. Specialistii de la ad-avocat.ro iti pot oferi consiliere si sfaturi pentru a urma pasii necesarii achizitionarii locuintei.

Daca te gandesti sa cumperi o locuinta, aceste recomandari te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie:

1.   Fa o autoevaluare financiara. Inainte de a cumpara, este important sa-ti analizezi situatia financiara. Cel mai important lucru este sa ne stabilim venitul si capitalul pe care il avem la dispozitie ca avans. Desi ratele dobanzilor pentru imprumuturi sunt in prezent scazute, obtinerea unui credit ipotecar este dificila. Bancile sunt din ce in ce mai exigente in verificarea veniturilor si a istoricului de credit.

2. Stabileste asteptari realiste. Daca va cumparati prima casa, este important sa aveti asteptari realiste cu privire la cresterea valorii proprietatii. 

3. Gandeste ca un investitor. Ganditi-va la rentabilitatea asteptata a investitiei dvs. , la risc si la termen. Rentabilitatea daca cumparati pentru a inchiria proprietatea va fi cea pe care o obtineti din veniturile din chirie, mai putine cheltuieli de intretinere si impozite. Odata cu aprecierea anuala a proprietatii, aceasta devine profitabilitatea dumneavoastra. Daca cumparati o proprietate in care sa locuiti, unul dintre obiectivele dumneavoastra va fi, de asemenea, sa faceti cea mai buna investitie posibila. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa cautati zonele cu cele mai bune scoli, deoarece acele zone tind sa fie puncte fierbinti pentru familii .

4. Ia in considerare continuarea platii chiriei. Comparati costurile de cumparare si intretinere a unei case cu costul de inchiriere. 

5. Locatie, locatie, locatie. O casa castiga in valoare daca este situata intr-o zona cu scoli de inalta calitate si cu cai bune de comunicatie si transport catre principalele centre urbane.

6. Calculati costul investitiei suplimentare cerute de casa. Nicio proprietate nu este perfecta si chiar si cele mai noi necesita schimbari si modificari. Este esential ca modificarile efectuate sa aiba ca scop cresterea valorii acestuia.

7.  Gandeste pe termen lung. Cumpararea unei locuinte este o investitie pe termen lung . Este recomandat sa cumparati cu perspectiva de a-l pastra timp de cinci ani sau mai mult. Acest timp va permite sa obtineti beneficii mai mari din detinerea unei proprietati daca locuiti in ea sau daca a fost achizitionata ca investitie de inchiriat.

Gasirea locuintei ideale nu este o sarcina usoara, dar solicitarea si obtinerea celui mai potrivit credit ipotecar poate fi. Cunoasteti elementele de baza despre credite ipotecare? Inainte de a va cumpara propria casa trebuie sa fiti clar ce tip de credit aveti nevoie, ce rata ar fi potrivita pentru dvs. si ce beneficii ati putea obtine.

Articole asemanatoare