Să-ți amenajezi bucătăria în stil minimalist înseamnă s-o decorezi folosind cât mai puține obiecte. Deși pare simplu, ca să obții în același timp un spațiu util nevoilor tale, dotat cu toate cele necesare și plăcut din punct de vedere estetic, trebuie să-ți alegi cu atenție combinațiile de piese de mobilier, electrocasnice și alte accesorii.
Îți venim în ajutor cu câteva idei pentru amenajarea bucătăriei tale într-un stil minimalist:
Alege piese de mobilier simple și accesorizează-le într-un stil personal
Prima regulă a stilul minimalist în decorațiunile interioare este să alegi cât mai puțină mobilă, adică strictul necesar, și cât mai simplă. Îți recomandăm să te orientezi către mobilier realizat din materiale de calitate, care să fie rezistent și durabil. Acesta trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu în bucătăria ta. Albul sau culorile deschise – bej, crem, bleu – trebuie să fie predominante, iar pentru a oferi un plus de personalitate adaugă diferite accesorii. De exemplu, pentru dulapuri poți alege cei mai potriviți butoni de mobilă de bucătărie, care să le schimbe complet din punct de vedere vizual. Butonii, la fel ca mânerele, au rol decorativ și pot transforma imediat orice corp de mobilă simplu în unul unic și original.
Acest stil îți va permite să te joci de-a designerul interior în bucătăria ta fără să-ți fie teamă că vei face combinații nepotrivite. În plus, dacă te plictisești repede, vei putea reorganiza totul adăugând noi accesorii pe mobila ta simplistă, precum un tapet floral sau alte accesorii grafice.
Și obiectele mici de mobilier te pot ajuta să păstrezi un stil minimalist și să ai mereu spațiu în bucătăria ta. Alege o masă pliabilă, care se ridică și se lasă în jos pe lângă perete, scaune care se strâng și pot fi depozitate într-un spațiu mic atunci când nu mai ai nevoie de ele.
Optează pentru nuanțe neutre în bucătăria ta
În bucătăriile decorate minimalist va predomina întotdeauna albul, de la pereți și până la mobilă. Dar sigur nu vrei ca spațiul tău să arate ca un cabinet medical cu alb în exces. Adaugă câteva pete de culoare, păstrând însă cromatica neutră. Poți alege electrocasnice negre sau gri, draperiile bej sau masa și scaunele maro ori crem.
Ideea de alb te va ajuta să ai un spațiu aerisit și luminos, care va părea întotdeauna foarte bine ordonat. Iar petele de culoare îi vor oferi un plus de eleganță. Și nuanțele pale merg utilizate în combinație cu alb. Folosește verde mentă, bleu, galben lămâi, piersică sau rozul pudrat pentru perdele, față de masă sau alte accesorii de pus pe masă.
Încorporează electrocasnicele mari
Ideal ar fi ca în bucătăria ta să nu lași la vedere electrocasnicele mari, ci să le încorporezi în mobilă. Sigur, acest lucru se aplică doar dacă spațiul îți permite. Măsoară cu atenție dimensiunile pereților pe care urmează să așezi corpurile de mobilier, astfel încât să poți maximiza eficient locul. Dacă apelezi la mobilă realizată pe comandă, atunci lucrurile vor fi mai simple, căci vei putea să stabilești de la bun început unde va fi așezat frigiderul, dacă e loc să încorporezi cuptorul și dacă ai destul spațiu și pentru mașina de spălat vase.
Bucătăria ta trebuie să fie încă un spațiu din casă decorat după propriile preferințe și gusturi și dotat cu toate utilitățile necesare. Dacă stilul minimalist te caracterizează, mizează pe mult alb, pe obiecte de mobilier simple și pe accesorii care să-i ofere un aer personal și unic. După ce ai terminat, așează-te la masă și savurează-ți cafeaua admirându-ți ideile inedite de amenajare!