De ce sa îți dotezi baia cu un bideu suspendat?

de Casa&Gradina

Probabil ai observat în amenajările moderne prezența bideurilor în băi. Deși nu reprezintă o necesitate, trebuie menționat faptul că sunt foarte practice. În plus, arată bine alături de vasul wc, se completează reciproc și oferă o nouă imagine băii. Bineînțeles, pentru a obține un ambient unitar, e necesar ca obiectele sanitare să facă parte din aceeași gamă.

Astfel că, atunci când te decizi să alegi un bideu suspendat, asigură-te că face parte din aceeași gamă cu vasul wc. Chiar dacă sunt o mulțime de vasuri wc și seturi din care să alegi, nu înseamnă că alegerea va fi ușoară. Sunt mai multe criterii de care trebuie să ții cont înainte de achiziționarea obiectelor sanitare potrivite, cum ar fi spațiul disponibil, tipul de montaj, tehnologiile sau materialul de fabricație.

Pentru a-ți ușura procesul de decizie, iată principalele criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când amenajezi baia:

Spațiul disponibil

Pentru a putea fi utilizat cu ușurință, bideul are nevoie de spațiu. Altfel, nu va face decât să aglomereze baia și să-i ofere un aspect neordonat. Prin urmare, când alegi să montezi un bideu, calculează dimensiunea totală a băii și spațiul ocupat de fiecare obiect în parte. Dacă în urma rezultatelor obții suficient loc disponibil, atunci vei putea monta cu încredere un bideu suspendat sau unul cu montaj pe pardoseală.

Tipul de montaj

Asemeni vaselor wc, bideurile sunt disponibile în două variante de montaj, și anume suspendate, cu prindere în perete, sau cu montaj direct pe pardoseală. Prima opțiune este mai actuală și se încadrează foarte bine în orice tip de baie. În plus, oferă senzația de spațiu mărit și oferă posibilitatea de a întreține baia mult mai ușor. Pe de altă parte, bideurile clasice oferă o siguranță mai mare.

Înainte de a alege tipul de montaj, ar fi bine să arunci o privire asupra instalațiilor de baie.

Forma bideului

Formele obiectelor sanitare pe care le alegi pentru baie trebuie să fie similare. Bineînțeles, există și combinații nonconformiste, însă acestea se încadrează mai bine în spațiile amenajate eclectic, în care toate lucrurile par că nu se potrivesc între ele, dar în realitate se completează foarte bine unele pe celelalte.

Prin urmare, dacă nu dorești să adopți stilul eclectic în baie, îți recomandăm să alegi obiecte sanitare în forme similare. Chiar mai mult, din aceeași gamă, pentru a obține un spațiu unitar și plăcut din punct de vedere vizual.

Materialul de fabricație

Cel mai utilizat material în procesul de fabricare al bideurilor este porțelanul sanitar. Se folosește de mai toate brandurile, însă calitatea obiectului sanitar se diferențiază prin finisajul suprafeței. Sunt mai multe tratamente inovatoare cu privire la finisarea suprafețelor obiectelor de ceramică, care conferă acestora rezistență la microbi și depuneri, duritate și o strălucire aparte.

Tehnologiile și funcționalitățile disponibile

Toate inovațiile și tehnologiile au făcut ca obiectele sanitare să fie mai ușor de utilizat și întreținut. Mare parte dintre acestea se axează pe o igienă sporită, un aspect prioritar dacă ne raportăm la mediul în care trăim.

Cei mai mulți dintre producători au dezvoltat tehnologii cu scopul de a ușura procesul de igienizare și de a reduce timpul pe care omul îl alocă pentru a curăța și dezinfecta toaleta. Astfel că, printre cele mai comune și apreciate tehnologii amintim:

  • Sistemul Direct Flush, întâlnit la majoritatea brandurilor dar sub denumire diferită care constă în lipsa ramei interioare a vasului. Jetul de apă este redirecționat în așa fel încât să curețe în profunzime chiar și cele mai inaccesibile spații din vasul de toaletă, fără să stropească apa în exterior.
  • Sistemul de prindere SupraFix. Este prezent la vasele wc si bideurile suspendate. Elementele de fixare sunt ascunse în corpul obiectelor sanitare, fiind invizibile dinspre exterior.

Articole asemanatoare