De ce oamenii invata despre criptomonede?

de Casa&Gradina

Febra Bitcoin a revenit. Bitcoin a atins un nou maxim la inceputul lunii ianuarie, atingand un pret de aproape 42.000 USD. Chiar si institutiile financiare de masa sunt interesate de Bitcoin: JP Morgan a spus, pe termen lung, daca capitalizarea pietei devine suficient de mare incat sa concureze cu aurul, pretul Bitcoin ar putea ajunge la 146.000 de dolari, intr-o nota publicata in ianuarie.  

Dar mai mult decat o simpla criptomoneda, Bitcoin a devenit o obsesie pentru multi si de aceea, specialistii recomanda efectuarea de cursuri speciale pentru investitii, care sa asigure utilizatorii ca stiu unde sa isi plaseze banii. Vestor este un furnizor de astfel de cursuri foarte cautat.

Bitcoin devine parte din identitatea oamenilor

Bitcoin este mai mult o religie decat o solutie pentru orice problema, a declarat miliardarul Mark Cuban pentru Forbes in decembrie. De fapt, pasionatii de Bitcoin au propriul lor jargon plin de acronime si expresii pentru aceasta criptomoneda, iar conferintele (pre-Covid) Bitcoin au atras mii de participanti. 

Cultura din jurul Bitcoin face parte din frumusetea acestei monede, spunea Finn Breton, profesor de stiinta si tehnologie la Universitatea din California Davis si autorul cartii „Digital Cash: The Unknown History of the Anarchists, Utopians, and Technologists Who Created Cryptocurrency”.

Cand este cumparat Bitcoin, de fapt se cumpara si accesul la o societate intreaga, in care oamenii vad altfel lucrurile. Desi Bitcoin primeste mai multa atentie de la unii investitori seriosi si institutii financiare principale, este inca un concept oarecum subversiv, astfel incat oamenii care investesc in el se pot considera radicali sau participanti la contracultura, spun specialistii.

De la celebritati care investesc in criptomonede, pana la o comunitate de Bitcoin foarte implicata pe Twitter, TikTok si Reddit, retelele sociale alimenteaza popularitatea acesteia.

Deodata, apare un nou mod de a vedea, de a finanta si de a avea o identitate proprie, ca actor intr-un spatiu financiar, spune Lana Swartz, profesor asistent de studii media la Universitatea din Virginia si autoarea cartii „New Money: Cum a devenit plata retelelor sociale”. Toate acestea fac ca Bitcoinul sa fie tot mai dorit si mai vanat de utilizatori.

Articole asemanatoare