Cum să întreții și să repari bateria de baie pentru a-i prelungi durata de viață?

de Casa&Gradina

Obiectele sanitare precum lavoarul, dușul sau cada nu ar putea funcționa corespunzător fără bateriile de baie menținute în cele mai bune condiții. Primul pas începe chiar de la achiziționare deoarece prin alegerea unor aliaje rezistente acestea își vor dovedi în timp eficiența și calitatea.

Cum le îngrijim corect ?

În funcție de materialele din care sunt confecționate și de caracteristicile specifice, îngrijirea bateriilor pentru baie va fi diferită. Este recomandat să le protejezi încă din prima zi ca să scutești timp și bani, iar prevenția este cuvântul cheie în păstrarea acestora ca noi și în stare perfectă de funcționare. În același timp, examinarea instalației în scopul identificării eventualelor scurgeri ori deteriorări trebuie realizată periodic. Când vorbim despre îndepărtarea reziduurilor, de cele mai multe ori este suficientă curățarea zilnică cu o cârpă moale și un detergent blând în fiecare zi. Cu toate acestea, poți opta pentru mai multe tipuri de soluții naturale sau chimice, iar când materialul este pretențios vei ține cont in special de recomandările și indicațiile producătorului. În caz contrar, riști să o deteriorezi iremediabil și va fi nevoie să o înlocuiești pe cont propriu chiar și dacă se află încă în garanție.

Eliminarea depunerilor de calcar 

Ele apar tot timpul și pot fi o reală bătaie de cap mai ales dacă locuiești într-o zonă cu apă dură. Substanțele naturale precum oțetul sau bicarbonatul de sodiu sunt o alternativă la îndemână și ecologică atunci când nu vrei să utilizezi substanțe chimice pentru a curăța o baterie de chiuvetă de baie. De asemenea, soluțiile de geamuri sau cele non-abrazive își vor face la fel de bine treaba. Pentru depunerile greu de îndepărtat, s-ar putea să fii nevoită să recurgi la produse specializate, însă câteodată nici acestea nu își mai pot îndeplini rolul dacă murdăria a afectat iremediabil elementele bateriei. Atunci achiziționarea unui nou dispozitiv este cea mai bună opțiune fiind accesibil și ușor de procurat de la orice magazin de specialitate.  

Deseori trecut cu vederea, aeratorul de baterie ce asigură o scurgere lină prin aerarea fluxului de apă este și el încărcat cu sedimente. Recomandarea specialiștilor este ca el să fie spălat de câteva ori pe an pentru eliminarea oricărui gen de mizerie. 

Verificarea și înlocuirea garniturilor uzate

Robinetele, indiferent că vorbim de cele pentru lavoar, cadă, duș sau baterii de bideu, pot avea în structura lor și părți mai mici care se uzează și le pot afecta funcționalitatea. De obicei, dacă vezi că pierde apă și picură mereu, garniturile deteriorate pot fi cauza principală. Vestea bună este că ele se pot înlocui cu ușurință chiar de tine, fără cheltuirea unor sume mari. Trebuie să examinăm ocazional toate piesele bateriei ca să ne asigurăm că va avea o durată de viață lungă și să identificăm eventualele probleme ce pot apărea. De cele mai multe ori, când vedem că o componentă s-a stricat, tindem să uităm de certificatul de garanție al obiectului cumpărat și mergem direct să o luăm din magazin. Totuși, ar trebui să ai mereu la îndemână aceste documente mai ales în cazul achiziționării unui robinet scump cu un sistem complex deoarece vei evita costurile suplimentare. Se întâmplă frecvent ca oamenii să cumpere piese de schimb pentru niște articole care sunt încă în garanție din simplul motiv că nu verifică sau aruncă aceste certificate. Astfel, odată ce te informezi corect, poți salva bani și timp prețios.

Cheia păstrării unui aspect mereu nou și a unei stări perfecte de funcționare a bateriilor de baie este controlarea și curățarea periodică a acestora cu produse adecvate și potrivite!

Articole asemanatoare