Cabinele de duș combină caracteristicile estetice cu cele practice astfel încât să se poată potrivi cât mai bine cu toate aspectele băii. Ținând cont de toate aceste caracteristici, alegerea unei cabine de duș poate fi dificilă când vine vorba despre cel mai potrivit model pentru baia dumneavoastră.
Pentru a vă ajuta să vă decideți, vă oferim un scurt ghid de cumpărare a unei cabine de duș, începând de la dimensiuni, formă și până la stilul băii.
Evaluează zona disponibilă
Este important să luați în considerare tipul de cameră în care doriți să amplasați o cabină de duș. Este vorba despre amenajarea unei băi mici, mari sau a uneia plină de obstacole? Există ferestre sau uși care ar putea coincide cu zona dușului? Luând în considerare aceste întrebări, puteți stabili unde să amplasați cabina și tava/cădița sa și ce tip de ușă să aibă.
Tipuri de sticlă
Este recomandat să alegeți o cabină de duș cu ușile și pereții din sticlă securizată pentru a putea face față utilizării frecvente. Atunci când vă alegeți cabina de duș, sticla mai groasă nu este întotdeauna neapărat mai bună, deoarece totul depinde de tipul de cabină dorit.
Sticla cântărește destul de mult, de aceea sticla securizată de 8mm și 10 mm este o alegere ideală pentru dușurile cu rigolă, adică acele cabine fără cădiță. În schimb, o sticlă atât de groasă nu este de obicei folosită pentru alte modele de cabine de duș, deoarece greutatea acesteia ar cauza o presiune inutilă asupra rolelor și balamalelor care sunt necesare pentru a susține modele mai complicate de cabine de duș.
Mai mult, cu cât sticla este mai mare sau cu cât este mai curbată, cu atât va avea mai puțină grosime datorită designului său.
Cabinele de duș din sticlă mai subțire, de 4mm, 5mm și 6mm oferă aceeași funcționalitate de lungă durată și sunt perfecte pentru uz casnic. Datorită construcției mai subțiri, acestea sunt disponibile în forme mai diverse și curbate pentru modele de cabine de duș mai dinamice.
Cu cădiță sau fără?
Cabinele de duș sunt disponibile cu sau fără cădițe/ tăvițe, dar este de preferat să aibă cădiță pentru a reduce scurgerile. Cumpărarea unei cabine cu cădiță/ tăviță oferă avantajul că nu vă veți chinuiți să căutați ulterior un model de cădiță care să se potrivească dimensiunii cabinei.
Cu toate acestea, dacă intenționați să construiți un duș, fără cădiță (un duș cu rigolă), trebuie să proiectați cu atenție totul pentru a nu avea scurgeri. În acest sens este esențială placarea cu gresie și faianță în interiorul cabinei de duș. Pentru dușurile walk-in, podeaua și pereții trebuie etanșate corect.