Din numeroase restaurante şi afaceri HoReCa nu lipsesc modelele de masini de tocat carne profesionale necesare pentru a toca carnea proaspătă pentru a pregăti diferite preparate în acest sens, de la chiftele, sarmale, lasagna, musaca şi până la perişoare şi alte alimente. Carnea deja tocată din comerţ nu oferă siguranţă unei compoziţii bune din toate punctele de vedere, de aceea este mult mai simplu, mai sigur şi mai eficient pentru reprezentanţii companiilor să achiziţioneze o maşină de tocat carne profesională şi să toace carnea în regim propriu, astfel încât compoziţia să fie perfectă şi calitatea preparatelor net superioară.
Cele mai importante criterii de alegere pentru maşina de tocat carne profesională
Cele mai importante criterii de care trebuie să ţină cont reprezentanţii companiilor HoReCa în vederea achiziţionării cele mai buni maşini de tocat carne profesionale includ:
- mod de funcţionare. Există pe piaţa maşini de tocat carne care funcţionează manual şi automat, cele automate sau electrice fiind cele recomandate de specialişti deoarece sunt mai rapide şi mai versatile. Maşinile de tocat carne manuale pot fi folosite în orice situaţie, însă este puţin probabil să fie folosite în bucătăriile profesionale;
- versatilitate. Cu siguranţă, maşina de tocat carne profesională aleasa trebuie să fie versatilă, să aibă numeroase accesorii care fac posibilă tocarea altor alimente şi prepararea unor produse mai complicate;
- puterea motorului. O maşină de tocat carne profesională trebuie să aibă o putere mare a motorului, să îşi facă eficient treaba şi să aibă un consum redus de energie;
- capacitatea de tocat. Aceste echipamente trebuie să aibă o putere mare a motorului, să ofere o capacitate de procesare mare şi această capacitate este notată cu kilograme/ minut. Cu cât cumpărătorii optează pentru o variantă mai mare, cu atât vor obţine economii de timp semnificative;
- siguranţă în folosire. Este important de ales o maşină de tocat carne profesională care să nu prezinte riscuri în utilizare, să dispună de funcţia de inversare şi de fixare, astfel încât utilizatorii să poată debloca maşina în cazul în care cantitatea de carne pe care o toacă este foarte mare şi să se asigure că toate componentele sunt bine fixate, astfel încât mobilitatea în utilizare să fie superioară;
- materiale. Materialele care intră în componenţa maşinii de tocat carne trebuie să fie rezistente şi stabile, oţelul inoxidabil fiind cel mai des folosit material;
- accesorii. În ceea ce priveşte accesoriile, maşinile de tocat carne profesionale trebuie să dispună de o varietate cât mai mare de accesorii, de la site cu diferite mărimi pentru tocat şi până la site pentru fructe şi legume, accesorii de făcut cârnaţi;
- preţ, garanţie şi producător. O maşină de tocat carne profesională nu va fi cea mai ieftină opţiune, dar trebuie să aibă o garanţie pe măsură, de minim 24 de luni, aparţinând unui producător cunoscut pe piaţa naţională şi internaţională.