O locuință amenajată open space oferă multe avantaje, dar uneori este posibil să îți dorești ca spațiul să poată deveni puțin mai…închis. Dacă vă gândiți să renunțați la un perete interior, dar vă faceți griji că veți strica modul în care este împărțită locuința sau doriți să restabiliți un fel de separare între două camere, o ușă interioară din sticlă ar putea fi soluția.
Există o mulțime de stiluri de uși de sticlă, capabile să vă ofere diferite niveluri de confidențialitate și să se potrivească cu celelalte camere din casă.
Uși franceze
Ușile de sticlă în stil francez sunt considerate elegante, fiind folosite pentru a separa camera de zi de bucătărie în cazul în care mizați pe o locuință în stil victorian.
Ușile de acest gen includ ramă din lemn și panouri de sticlă. Se utilizează adesea în perechi de 2 uși în vederea separării spațiului terase sau balconului. Îmbină funcționalitatea cu esteticul, permițând pătrunderea eficientă a luminii în camere. Totodată, păstrează separat personalitatea celor două încăperi atunci când ușile sunt închise. Sunt recomandate în designul clasic, tradițional și chiar rustic.
Uși glisante pe tot peretele
Pentru un aspect minimalist, un perete întreg din sticlă securizată va acționa ca o ușă atunci când este suspendat de o șină din oțel inoxidabil și beneficiază de un mecanism glisant în partea de sus. Această ușă acționează ca un mod elegant de a împărți două spații, ajutând în același timp să eliminați problemele legate de zgomot și izolație.
Înainte de a întreprinde un astfel de proiect, consultați un profesionist pentru a vă asigura că structura locuinței dumneavoastră permite amplasarea unui astfel de perete glisant din sticlă.
Jumătate geam, jumătate lemn
Ușile cu geam doar în partea de sus, care în partea inferioară au blat din lemn, au rolul de a oferi intimitate (mai ales dacă alegeți sticlă opacă) într-un birou, în timp ce încercați să lucrați. În plus, lasă să intre un nivel mai mare de lumină naturală.
Ușă cu vitralii
Vitraliul se referă la acea tehnică decorativă prin care bucățele de sticlă colorată sunt așezate simetric sau asimetric pentru a forma o anumită imagine. Acestea sunt realizate cu legături de plumb și sunt atașate prin tije metalice de cadrul ușii sau al ferestrei. Vitraliul se regăsește în lemnul ușilor fie că vorbim de cele interioare, fie de cele exterioare.
Ușile cu vitralii pot fi potrivite în orice cameră: pot fi amplasate atât în dormitor sau living, cât și în baie sau hol. Numai scopul lor funcțional poate să difere: dacă în sala de mese sunt concepute pentru a deveni un element de stilizare, în baie și hol pot avea și o funcție practică, aceea de a feri camera de privirile celor din afara ei.