Care sunt principalele tipuri de pardoseli din care poți alege pentru casa ta

de Casa&Gradina

Dacă ai ajuns să citești aceste rânduri, cel mai probabil te pregătești să-ți renovezi locuința sau poate ți-ai cumpărat un apartament la roșu ori ți-ai construit propria casă și ai ajuns în etapa în care trebuie să te decizi ce tip de pardoseală vei alege pentru fiecare cameră în parte, în funcție de scopul ei. Indiferent care este motivul pentru care ai ales să cauți detalii despre pardoseli, ar fi indicat ca înainte să îți achiziționezi materiile prime pentru noua ta casă sau pentru renovarea apartamentului, să te informezi din surse competente sau să apelezi la părerile unor specialiști în construcție. Nu ai vrea să fii nevoit să vinzi materialele abia cumpărate din cauza faptului că ideile tale nu sunt destul de practice și fezabile, nu? 

În rândurile următoare vei găsi un mic ghid despre principalele tipuri de materiale folosite de către constructori și specialiști în realizarea pardoselilor pentru camera de zi, baie, hol sau dormitor, și cum pot fi aceste pardoseli integrate coerent în viața locuinței tale astfel încât să-ți ușureze viața și să nu îți creeze diferite probleme asociate cu umezeala sau mucegaiul. 

Iată care sunt principalele tipuri de pardoseală din care poți alege pentru locuința ta!

  1. Parchetul 

Parchetul este unul dintre cele mai complexe tipuri de pardoseli cu care te-ai putea întâlni în amenajarea locuinței tale. Pentru zona băii sau pentru o zonă cu umezeală preponderentă nu poți apela la orice fel de parchet și dacă îți dorești să montezi o instalație de încălzire pe sub pardoseală poți apela la un singur tip de parchet. Există trei tipuri de parchet: parchetul din lemn masiv, parchetul stratificat și parchetul laminat. Parchetul din lemn masiv este unul destul de elegant însă datorită modului de întreținere, a prețului destul de piperat și a izolării fonice minime nu reprezintă o opțiune foarte avantajoasă pentru casele moderne. Pe de altă parte, parchetul stratificat poate reprezenta o opțiune viabilă datorită rezistenței sale, întreținerii extrem de ușoare și a faptului că permite încălzirea prin pardoseală, ceea ce poate reprezenta un factor important de decizie. În cazul parchetului stratificat există două tipuri: parchet din lemn dublu stratificat și parchet din lemn triplustratificat, iar dacă bugetul îți permite și vrei să optezi pentru varianta triplustratificată, găsești o gamă extrem de variată pe site-ul celor de la valprestparchet.ro. Parchetul laminat este cel mai comun tip de parchet din cauza prețului mic și a modului relativ ușor de montare însă nu și cel mai durabil, în timp. 

  1. Linoleum sau plăci PVC

Linoleumul sau pardoseala din plăci PVC poate reprezenta o alegere bună dacă ai copii. Acest material sintetic poate fi folosit în detrimentul pardoselilor ceramice în zone cu umiditate ridicată, ca băi sau bucătării, fiind o opțiune viabilă dacă îți dorești să menții podeaua la o temperatură constantă pentru sănătatea celor mici. De asemenea prețul pentru montaj și materii prime este mai scăzut decât în cazul pardoselilor din gresie sau alte materiale ceramice.

  1. Gresia  

Principalul factor luat în calcul de majoritatea persoanelor care preferă gresia în detrimentul altor tipuri de materiale pentru zone umede este faptul că gresia prezintă o rezistență mare în timp și este ușor de curățat și menținut ca nouă. De asemenea, gresia, îți va permite să optezi pentru un design particularizat datorită modelelor extrem de multe disponibile pe piață. 

Așadar, acestea sunt principalele și cele mai comune trei tipuri de pardoseli la care poți apela, însă, trebuie să știi că, pe lângă parchet, linoleum și gresie, mai poți apela și la mochetă sau chiar piatră naturală, în funcție de buget și scop.

sursa foto: unsplash.com

Articole asemanatoare