Escapadele în natură sunt din ce în ce mai dorite de majoritatea oamenilor, tocmai pentru că îți oferă posibilitatea de a te deconecta de la ritmul cotidian și de la jungla urbană. Așa că, dacă îți dorești să amenajezi o cabană la munte pentru tine sau vrei să faci un business din asta, trebui să știi că există câteva aspecte de care să ții cont pentru o experiență plăcută și confortabilă.
Iată tot ce trebuie să știi atunci când amenajezi o cabană la munte
1. Locația contează extrem de mult
În primul rând, trebuie să fii atent la amplasare: cabana trebuie să fie într-un loc sigur, cât mai ferit de eventualele alunecări de teren sau poate chiar avalanșe. Mai apoi, nu îți vei dori o cabană într-o zonă aglomerată, însă va trebui să te asiguri că drumul de acces este la îndemâna tuturor, mai ales că e necesar să aprovizionezi locația destul de des.
2. Capacitatea cabanei
Va trebui să te gândești de la bun început cum vei dori să arate cabana: vei un spațiu simplu, nu foarte mare, perfect pentru cupluri sau familii mici, sau îți dorești o cabană încăpătoare unde se pot aduna grupurile de prieteni la final de săptămână. În funcție de alegerea ta, poți opta pentru o cabana în formă de „A” sau pentru o cabană cu influențe nordice. Nu uita că pe lângă structură, va trebui să te asiguri că materialele folosite sunt calitative și rezistente, mai ales că vorbim de zone cu umiditate destul de mare.
3. Asigură activități și facilități
Fie că vorbim de tine sau de vizitatorii tăi, ei bine, trebuie să știi că mereu e necesar să existe activități pe care le poți face în cabană sau în jurul acesteia. Astfel, poți dedica o cameră unui jacuzzi pentru interior pe care îl poți găsi pe fionaspa.ro, unei piscine ori saune, toate fiind perfecte pentru serile când te întorci din drumeții sau de la schi. Pe lângă asta, poți asigura și activități exterioare, precum plimbări cu ATV-urile, drumeții cu ghid sau o bălăceală în ciubăr.
4. Amenajare interiorului
Dacă vorbim de un business, modul în care arată cabana la interior va fi elementul care va atrage clienți cât mai mulți, motiv pentru care va trebui să acorzi o importanță deosebită amenajării acestuia. Livingul trebuie să fie spațios, cu locuri de stat, poate chiar și cu un șemineu, iar camerele trebuie să fie atât matrimoniale, cât și duble, tocmai pentru a se potrivi unui număr cât mai mare de clienți.
Amenajarea unei cabane, indiferent de locația sa, nu este un lucru ușor, mai ales că presupune ca tu să fii mereu prezent acolo și să te asiguri că până și micile detalii sunt în regulă. De aceea, asigură-te că ai timpul necesar și că ai un plan bine stabilit.
Sursa foto: fionaspa.ro