Cunoscătorii de cafea, susţin ideea ca acele boabe de cafea cultivate corect, sunt calitate superioară faţă de cafeaua măcinată. Iar calitatea vorbește de la sine: în cazul cafelei deja măcinate, în funcție de gama acesteia, se adaugă adesea boabe de calitate slabă sau prăjite prea puternic.
Care sunt avantajele oferite de cele mai bune boabe de cafea
Boabele de cafea vin însoţite de numeroase avantaje şi beneficii care ar trebui cu siguranţă să fie luate în calcul:
– Cafeaua boabe este mai concentrată decât cafeaua măcinată;
– Cafeaua boabe rezista mai mult decât cafeaua măcinată după ce ambalajul a fost deschis;
– Exista anumite aparate de cafea care funcţionează doar cu cafea boabe;
– Cafeaua boabe poate fi măcinată doar în cantitatea în care este consumată;
– Cafeaua boabe oferă o serie de avantaje şi beneficii considerabile pentru sănătate fiind mai pură decât cafeaua măcinată şi mai puţin tratată cu substanţe chimice.
Boabelor de cafea, totuși, li se acordă o atenție deosebită calității și texturii. De asemenea, sunt transportate mai atent după prăjire pentru a le proteja. La rândul său, acest lucru se reflectă în preț și nu este neobișnuit să aibă un preţ mai mare.
Cu toate acestea, boabele întregi de cafea sunt deosebit de convingătoare în ceea ce privește depozitarea, deoarece în acest fel ingredientele și aromele se îmbină mai bine și gustul minunat și proaspăt de cafea, va dura mult mai mult timp. Boabele de cafea au un mod mai complex de a se prepara, dar cu siguranţă se merită efortul.
Pe lângă boabele normale de cafea, există cu siguranţă şi boabe de cafea decofeinizate. Există mai multe motive legitime pentru care oamenii ar putea dori să cumpere în mod specific boabe de cafea decofeinizate. Fie că este precauția pe care o ia o mamă însărcinată în timpul sarcinii, o intoleranță la cofeină sau doar dorința unui adevărat iubitor de cafea de a-și putea savura cafeaua seara.
Aceste motive, printre altele, au condus la inventatorii capabili în secolul trecut să facă cafeaua decofeinizată la fel de gustoasă și accesibilă ca şi cafeaua cu cofeină pe piețele mondiale. De atunci, boabele de cafea decofeinizate au fost o parte integrantă a pieței globale a cafelei.
Practic, boabele de cafea decofeinizate sunt înțelese a fi cele care nu mai conțin cofeină după ce a fost utilizată o tehnică de decofeinizare, adică pot fi descrise ca decofeinizate. Cu toate acestea, boabele de cafea nu trebuie să fie complet lipsite de cofeină. Cafeaua vândută în UE trebuie să aibă un conținut de cafeină mai mic de 0,1% pentru a se califica drept produs de cafea decofeinizat.
Cantitatea maximă rămasă de cofeină este, în orice caz, fără probleme pentru consumator. Conținutul rămas de cofeină din boabele de cafea decofeinizate este, de exemplu, semnificativ sub cel al ceaiului negru și, prin urmare, este aproximativ egal cu cel de ciocolată.
Consumul de cafea are efecte pozitive și preventive, în special în cazul bolilor degenerative precum cancerul, diabetul la adulți, Parkinson și bolile cardiovasculare.