La fel ca mulți alți proprietari, este posibil să te gândești să instalezi un gard în curtea sau pe terenul afacerii tale. Un gard, fie că este decorativ sau are o funcționalitate practică, poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul exterior al proprietății tale. Cu toate acestea, există multe situații în care procesul de instalare al gardului poate deveni complicat sau pur și simplu riști să afectezi structuri deja existente
În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre cele mai frecvente greșeli făcute în procesul instalării gardurilor și modalitățile prin care le poți evita:
- Nu îți cunoști suficient de bine proprietatea
Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să nu înțelegi unde sunt limitele proprietății tale private sau personale. Mai exact, dacă plasezi gardul sau porțiuni din el în zone care nu îți aparțin, acest fapt poate crea un conflict major cu vecinii tăi în cazul în care lucrurile nu sunt clarificate. Documentația și actele legale pentru proprietate ar trebui să arate unde sunt situate limitele de proprietate. Dacă nu poți să le determini cu exactitate, poți de asemenea, să angajezi un profesionist care să execute niște măsurători precise.
Mergând puțin mai în profunzime, cunoașterea proprietății tale înseamnă și să știi ce se află sub aceasta. Mai exact, este vorba de conductele de apă și gaz, cablurile subterane și alte utilități esențiale care sunt plasate în pământ. Acestea sunt incredibil de importante în procesul de montare al gardului, întrucât multe tipuri de gard necesită ca stâlpii acestora să fie așezați în pământ pentru sprijin. Interferența sau interceptarea oricăreia dintre aceste elemente poate duce la probleme grave, spre exemplu – avarii la rețeaua de termoficație a întregii comunități. De aceea, este indicat să te familiarizezi cu aspectul rețelei de utilități a proprietății tale înainte de a începe orice operațiune majoră de construcție.
- Nu îți cunoști comunitatea și reglementările în vigoare
Înainte de a pune în practică planul de montaj al gardului, verifică dacă există reglementări locale sau de stat care ți-ar putea influența capacitatea de a aduce modificări proprietății private. Acestea pot varia de la legile pentru proprietari și regulamentele comunității locale, până la reglementările naționale din domeniul construcțiilor în vigoare. În funcție de aceste prevederi, acest fapt poate presupune anumite cerințe de respectat în legătură cu stilul, înălțimea, grosimea sau locul în care va fi amplasat gardul tău. Poți depăși orice impas birocratic și situații tensionate cu vecinii, informându-te direct din reglementările locale.
- Folosirea materialelor greșite
În funcție de ceea ce vrei să obții, de locul în care locuiești și de clima zonei tale, materialele pe care le folosești pentru a-ți construi gardul pot fi foarte variate. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să instalezi un gard în timpul verii, doar pentru a-l înlocui iarna sau primăvara următoare, deoarece nu poate rezista condițiilor climaterice aspre. De aceea, este foarte important să alegi materialele de calitate și care își vor menține durabilitatea pe termen lung. Acum poți opta pentru piatra concasată pentru gard multicolor de la Rotanis.ro, care se va potrivi de minune cu un design de casă modern.
De asemenea, este bine să iei în considerare ce funcție vrei ca gardul tău să împlinească: este strict decorativ? Dorești să îți ofere confidențialitate sau protecție împotriva unor factor externi? Încerci să îți ții animalele de companie în curte sau le mai permiți să se plimbe prin zonă? Prin simplul fapt că îți pui aceste întrebări înainte de a începe construcția, vei putea economisi mai mult timp și bani pe termen lung.
Așadar, este bine să ai în vedere toate aceste informații și sfaturi înainte să începi procesul de instalare al gardului mult-dorit.
Sursă foto: pexels.com