Cum redai senzația de spațiu natural într-o încăpere – Cele mai simple strategii de amenajare cu impact puternic!

de Casa&Gradina

Tematica naturii este una dintre cele mai iubite de către designerii de interior și nu numai. Specialiștii realizează decoruri extraordinare cu ajutorul elementelor naturale sau a materialelor artificiale care reușesc să redea senzația de spațiu vegetal în orice încăpere. Cu toate astea, chiar dacă nu ești un mare designer, și tu poți confecționa această impresie a naturii în interiorul locuinței tale. Ai nevoie doar de strategiile potrivite pentru reușita garantată.

         Există câteva metode destul de simple pe care le poți folosi pentru proiectul tău, iar acestea implică un set de elemente cheie. Printre acestea se numără plantele și lemnul de foc. Dacă știi să jonglezi cu aceste elemente, decorul mult dorit va fi foarte simplu de realizat.

Iată care sunt cele mai simple strategii de amenajare cu impact puternic în redarea senzației de spațiu natural în orice încăpere:

Șemineul pe lemne

         Poate că cel mai iubit element decorativ autumnal și nu numai este șemineul. Bineînțeles, acesta poate fi pur decorativ, dar poate fi și funcțional, dacă spațiul îți permite. Pe gaftos.ro găsești focare pentru șemineul pe lemne potrivit locuinței tale. În apropierea șemineului, în funcție de nevoile estetice ale încăperii pe care o decorezi, organizează un spațiu pentru depozitarea lemnului de foc. Recomandarea generală este să optezi pentru butuci de dimensiuni reduse, dar indiferent de lemnul folosit, acesta te va trimite automat cu gândul spațiile rurale sau pădurile din apropiere pe timp de toamnă.

Peretele decorat cu mușchi

         Peretele tău poate prinde viață, la propriu. Plantarea mușchiului verde pe o suprafață oarecare într-o încăpere un tip de decorațiune fascinantă. Un perete întreg poate fi un proiect destul de ambițios, dar poți recurge și la o simplă fâșie de pe suprafața acestuia. Mușchiul verde plantat astfel este, însă, o plantă în toată regula. Asta este și motivul pentru care va trebui să ai grijă de acesta în mod adecvat. Va trebui udat sau stropit cu un pulverizator odată la câteva zile. În felul acesta vei avea o experiență cu adevărat imersivă în fiecare zi.

Peretele cu plante curgătoare

         Dacă ai un perete foarte bine luminat, poți recurge a simplul perete încărcat de plante. Cele mai potrivite plante pentru acest tip de proiect sunt cele curgătoare sau agățătoare. Încearcă să montezi rafturi la distanțe mici unele de celelalte pentru a da senzația de bogăție vegetală și încarcă rafturile cu cât mai multe ghivece. Ca să rămâi în tematica spațiului natural, optează pentru ghivece din lut de diferite dimensiuni sau forme.

         Așadar, realizarea senzației de spațiu natural în încăperile locuinței tale ține doar de aplicarea strategiilor de amenajare potrivite. În linii mari, aceste strategii sunt orientate spre folosirea elementelor naturale și reinterpretarea rolului lor. Fie că optezi pentru materiale naturale, ori pentru cele artificiale, important este să respecți nevoile estetice ale încăperii pe care dorești să o decorezi. Sentimentul de spațiu vegetal introdus în propria locuință va rămâne, cu siguranță, unul dintre preferatele oricărui iubitor de natură.

Sursa foto: unsplash.com

Articole asemanatoare