TOP 4 greșeli frecvente pe care grădinarii le fac privind creșterea legumelor

de Casa&Gradina

Ești începător în ale grădinăritului sau desfășori această activitate de ceva timp? Ei bine, în ambele dintre situații este bine să fii precaut, să cunoști îndeaproape nevoile și particularitățile plantelor și să fii conștient de faptul că întotdeauna vor fi lucruri pe care le vei avea de învățat. Așa că, dacă vrei să ai o cultură bogată și sănătoasă, evită anumite greșeli pe care le-ai putea face în mod inconștient și din cauza cărora ți-ai putea sabota munca. 

Iată așadar top 4 greșeli frecvente pe care grădinarii le fac privind însămânțarea și creșterea culturilor de legume 

  1. Nu te ocupi de pregătirea corespunzătoare a solului 

Tipul de sol din grădină este esențial pentru a asigura sănătatea plantelor, care au nevoie de un echilibru adecvat privind nivelul de acid și alcalinitate. Azotul, fosforul și potasiul sunt nutrienții primari, absolut necesari, pe lângă micronutrienți și organisme benefice. Prin urmare, înainte de a planta este recomandat să faci o analiză de sol pentru a fi sigur că nu te confrunți cu un sol slab în nutrienți întregul sezon. Totodată, evită să lucrezi solul prea devreme, atunci când acesta este încă umed deoarece va atrage de la sine o creștere slabă a rădăcinilor. 

  1. Nu recoltezi

Nu amâna momentul recoltării deoarece atunci nu te vei putea bucura de o recoltă atât de bogată pe cât ar putea să fie. Din cauza faptului că nu recoltezi legumele, vei provoca încetinirea creșterii acestora. Ramurile pline de castraveți sau ardei vor împiedica planta în a crește altele. Ierburile, precum busuiocul și coriandrul ar trebui să aibă parte de recoltare frecventă. Totodată nu uita să tai vârfurile plantelor pentru ca acestea să se ramifice și să devină mai pline

  1. Ignori spațiul dintre plante 

Ai în vedere să distanțezi în mod corespunzător legumele pentru o creștere corectă și sănătoasă. Semințele de legume precum salata verde, morcovii și sfecla pot fi plantate îndeaproape. În schimb porumbul, fasolea, roșiile, ardeii, vor avea nevoie de mult mai mult spațiu la maturitate astfel că trebuie plantate cu o anumită distanță între ele. Dacă vor fi prea apropiate, vei împiedica lumina soarelui și circulația aerului, fapt care ar putea duce la boli și la scăderea recoltelor.

  1. Plantezi prea devreme

Ești nerăbdător să-ți plantezi în grădină tot felul de do soiuri de legume așa că începi să cumperi din toate pe care le găsești la magazin sau online? Ei bine, rezistă tentației de a le pune în pământ într-o perioadă nepotrivită. Pentru a-ți asigura o recoltă bogată, trebuie să fii precaut, să protejezi legumele și să prevezi schimbările atmosferice care pot fi neprielnice. Astfel că, dacă se prevede un îngheț târziu atunci, trebuie să te pregătești cu un plan pentru a-ți proteja legumele. 

Dacă în urma indicațiilor de mai sus te simți cu mult mai pregătit pentru a-ți îngriji & întreține grădina și gestiona activitatea de grădinărit în mod corespunzător, atunci poți să alegi semințe de răsaduri pentru legume de pe Hectarul.ro și să începi treaba. Fii apoi pregătit să obții acea recoltă bogată pe care ți-o dorești. 

În concluzie pentru a fi un grădinar priceput ai în vedere anumite greșeli pe care ai putea să le faci. Asigură-te că solul e pregătit corespunzător, ocupă-te de recoltare, asigură spațiul potrivit între răsaduri și plantează la momentul potrivit. 

Sursa: unsplah.com

Articole asemanatoare