Salina Slănic Prahova – program și tarife. De ce este atât de căutată?

de Casa&Gradina

Salina Slanic Prahova este una dintre cele mai impresionante atracții turistice din România, situată în inima Munților Carpați. Cunoscută și sub numele de „Catedrala de sare a României”, această salină impresionantă este recunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru proprietățile sale terapeutice. Cu o istorie bogată ce datează de peste 2.000 de ani, Salina Slanic Prahova a fost folosită în mod tradițional pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și a altor probleme de sănătate. Astăzi, vizitatorii se pot bucura de tururi ghidate prin labirinturile subterane ale salinei, admirând galeriile impresionante sculptate în sare și descoperind frumusețea și misterul acestei minuni naturale. Salina Slanic Prahova reprezintă o destinație fascinantă pentru toți cei care doresc să experimenteze o combinație unică de frumusețe naturală, istorie și tratament terapeutic într-un cadru spectaculos.

Salina Prahova – o atracție turistică subterană

Încrustată în Munții Carpați din România, Salina Slănic Prahova este o bijuterie ascunsă care îți taie răsuflarea. Această minunată salină, cunoscută și sub numele de „Catedrala de sare a României”, reprezintă un paradis subteran ce combină peisaje spectaculoase, proprietăți terapeutice și o istorie fascinantă. Cu fiecare pas în această lume subterană, vizitatorii sunt încântați de frumusețea sa unică și de beneficiile pe care le oferă.

Cu o istorie ce se întinde pe mai mult de două milenii, Salina Slănic Prahova a fost inițial exploatată pentru extragerea sarii. Totuși, de-a lungul timpului, oamenii au descoperit și apreciat proprietățile sale terapeutice. Aerul bogat în aerosoli salini și microclimatul specific sării reprezintă un tratament eficient pentru afecțiunile respiratorii și ale pielii. Vizitatorii care suferă de astm, alergii sau alte afecțiuni similare găsesc aici un refugiu pentru a-și ameliora simptomele și pentru a-și revitaliza organismul.

Una dintre cele mai mari atracții ale salinei este turul ghidat prin labirinturile subterane sculptate în sare. Fiecare pas palpitant dezvăluie galerii impresionante, înalte și luminoase, cu pereți sclipitori și cristalini din sare. Pe măsură ce te înalți mai adânc în inima salinei, te vei simți copleșit de frumusețea și misterul acestei lumi subpământene. Efectele luminoase și jocurile de culoare ale reflectoarelor subterane amplifică senzația de magie și îți permit să te înconjori de o atmosferă unică.

Salina Slănic Prahova găzduiește, de asemenea, un Centru de Tratament și Recuperare, unde vizitatorii pot beneficia de diverse terapii și tratamente bazate pe sare. De la inhalații saline și băi de sare până la masaje și terapii cu săruri minerale, acest centru oferă o gamă largă de servicii pentru a-ți revitaliza mintea, trupul și sufletul.

Nu doar o atracție turistică, Salina Slănic Prahova este un loc în care natura, istoria și sănătatea se întâlnesc într-o simfonie perfectă. Pentru turiștii aventuroși și pentru cei în căutarea unei experiențe deosebite, această salină oferă oportunitatea unică de a explora frumusețea subpământeană și de a se conecta cu energia magică a sării.

Așadar, dacă ai decis să te îndrepți spre Salina Slănic Prahova, pregătește-te să fii captivat de peisajele impresionante, de atmosfera mistică și de beneficiile terapeutice ale sării. Indiferent dacă ești în căutarea unei escapade relaxante sau a unei aventuri pline de descoperiri, această minune subterană promite să îți ofere o experiență memorabilă. Descoperă splendoarea Salinei Slănic Prahova și lasă-te învăluit de farmecul ei unic!

Cum ajungi la salina din Slănic Prahova?

Pentru a ajunge la Salina Slănic Prahova, poți urma indicațiile:

 • Prin transportul public: Există autobuze și trenuri care fac legătura cu orașul Slănic, de unde poți lua un taxi sau un autobuz local către salină. Verifică orarul și rutele disponibile înainte de călătorie.
 • Cu mașina personală: Salina Slănic Prahova se află în apropierea orașului Slănic, la aproximativ 100 de kilometri nord de București. Poți folosi autostrada A3/E60 până la Ploiești, apoi continua pe DN1/E60 în direcția Slănic Prahova. Urmărește semnele rutiere care indică Salina Slănic Prahova și utilizează GPS-ul sau hărțile online pentru a naviga cu ușurință.
 • Cu excursii organizate: Există agenții de turism și operatori locali care oferă excursii și pachete turistice către Salina Slănic Prahova. Aceste excursii pot include transport, ghidaj și alte facilități.

Indiferent de modalitatea de transport aleasă, asigură-te că verifici programul de funcționare al salinei înainte de a pleca și că respecți eventualele restricții sau reguli impuse de autorități. Este întotdeauna recomandat să planifici în avans călătoria și să obții informații actualizate pentru a avea o experiență plăcută și fără probleme la Salina Slănic Prahova.

Tarife și program de vizitare

Tarife și program de vizitare

Sursa foto: https://img.freepik.com/free-photo/boardwalk-through-lit-paradise-cave-vietnam_181624-21127.jpg?w=1380&t=st=1688650267~exp=1688650867~hmac=5fb0e0474f1cfa7bd45e88ad8dd79182f65f943166fc9b177ed2a2a17381cd36 

Program

 • 09:00 – primul transport în subteran
 • 15:30 – ultimul transport în subteran
 • 16:30 – ultimul transport din subteran

Tarife de vizitare

 • adulţi: 45 lei/zi/persoană
 • copii, elevi (între 3-18 ani): 30 lei/zi/persoană
 • studenţi, vârstă maximă 26 ani: 35 lei/zi/persoană
 • seniori: 35 lei/zi/persoană
 • copii mai mici de 3 ani: gratuit (cu recomandare medicală, în lipsa acesteia accesul se face pe răspunderea adultului însoţitor)
 • adulţi cu dizabilităţi: 35 lei/zi/persoană
 • minori cu dizabilităţi: 25 lei/zi/persoană
 • însoţitori persoane cu dizabilităţi: 35 lei/zi/persoană

Tarife de vizitare pentru grupuri

 • minim 20 adulţi: 40 lei/zi/persoană și 1 însoțitor gratuit
 • minim 20 copii peste 3 ani, elevi: 25 lei/zi/persoană și 1 însoțitor gratuit
 • minim 20 studenţi, vârstă maximă 26 ani: 30 lei/zi/persoană și 1 însoțitor gratuit
 • minim 20 seniori (minim 65 ani): 30 lei/zi/persoană și 1 însoțitor gratuit

Abonamente – 5 intrări consecutive

 • adulţi: 40 lei/zi/persoană
 • copii peste 3 ani, elevi: 25 lei/zi/persoană
 • studenţi, vârstă maximă 26 de ani: 30 lei/zi/persoană
 • seniori (minim 65 ani): 30 lei/zi/persoană

Salina Slănic Prahova – proprietăți curative

Salina Slănic Prahova - proprietăți curative

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/blue-cave-tak-province-thailand_16132572.htm#query=salt%20cavern&position=0&from_view=search&track=ais

Salina Slănic Prahova este cunoscută de mult timp pentru proprietățile sale curative. Aerozolii sării și microclimatul specific salinei oferă beneficii semnificative pentru sănătatea respiratorie și pentru tratarea anumitor afecțiuni. Iată câteva dintre proprietățile curative ale Salinei Slănic Prahova:

 • Tratamentul afecțiunilor respiratorii: Aerul sărat și bogat în aerosoli din salină poate fi benefic pentru persoanele cu astm bronșic, bronșită cronică, sinuzită, rinită alergică și alte afecțiuni respiratorii. Inhalarea aerosolilor sării ajută la deschiderea căilor respiratorii, reducerea inflamației și eliminarea secrețiilor, ameliorând simptomele și promovând o respirație mai ușoară.
 • Efecte antialergice: Sarea din salină are proprietăți antialergice și antiinflamatorii, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care suferă de alergii sezoniere sau de alergii la polen, acarieni și alte alergeni. Inhalarea sării poate ajuta la reducerea reacțiilor alergice și a inflamației căilor respiratorii.
 • Ameliorarea afecțiunilor pielii: Sarea conține minerale esențiale, cum ar fi magneziul și iodul, care pot avea efecte benefice asupra sănătății pielii. Baile cu sare din Salina Slănic Prahova pot ajuta la hidratarea pielii, la exfolierea celulelor moarte și la calmarea iritațiilor sau a mâncărimilor asociate cu afecțiuni precum psoriazisul sau dermatita.
 • Relaxare și reducerea stresului: Vizitarea Salinei Slănic Prahova poate oferi o experiență relaxantă și calmantă. Aerul sărat, luminile blânde și atmosfera liniștită creează un cadru propice pentru reducerea stresului și pentru regenerarea organismului și a mintii.

Ce poți face în Salina Slănic Prahova?

Ce poți face în Salina Slănic Prahova?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/beautiful-shot-inside-stone-cave-sintra-portugal_9282604.htm#query=salt%20cavern&position=5&from_view=search&track=ais 

La Salina Slănic Prahova există o varietate de activități pe care le poți face pentru a-ți petrece timpul într-un mod plăcut și captivant:

 • Tururi ghidate: Poți explora labirinturile subterane ale salinei prin intermediul tururilor ghidate. Vei avea ocazia să descoperi galerii impresionante sculptate în sare, să admiri cristalele sclipitoare și să înveți despre istoria și caracteristicile salinei.
 • Terapie cu sare: Salina Slănic Prahova găzduiește un Centru de Tratament și Recuperare, unde poți beneficia de diverse terapii cu sare. Inhalarea aerosolilor sării și băile de sare pot fi benefice pentru sănătatea respiratorie și pentru relaxare.
 • Masaj și terapii spa: Salina Slănic Prahova oferă servicii de masaj și terapii spa, care îți permit să te relaxezi și să te răsfeți. Poți alege dintr-o varietate de tratamente, inclusiv masaje cu sare, masaje terapeutice și alte terapii de relaxare.
 • Plimbări și fotografii: Pe lângă explorarea salinei în sine, poți lua o plimbare în împrejurimile sale și să te bucuri de frumusețea naturală a zonei. Peisajele pitorești și aerul curat fac ca plimbările să fie o experiență plăcută. De asemenea, poți face fotografii pentru a imortaliza momentele și peisajele impresionante.
 • Cumpărături: La Salina Slănic Prahova există magazine și bazaruri unde poți găsi suveniruri, produse din sare, cosmetice naturale și alte articole specifice zonei. Poți lua cu tine o bucată de sare sau alte produse care să-ți aducă aminte de experiența ta acolo.
 • Evenimente și expoziții: Pe parcursul anului, Salina Slănic Prahova găzduiește diverse evenimente, expoziții și festivaluri tematice. Poți avea ocazia să participi la spectacole de muzică, expoziții de artă sau alte evenimente culturale care au loc în salină.

Patrimoniul istoric de la Salina Slănic Prahova

Patrimoniul istoric de la Salina Slănic Prahova este bogat și impresionant, reflectând istoria îndelungată a acestui loc fascinant. Aici sunt câteva elemente-cheie ale patrimoniului istoric al salinei:

 • Exploatarea sării: Salina Slănic Prahova are o tradiție îndelungată în exploatarea sării. Istoria extragerii sării în această zonă datează de peste 2.000 de ani, iar salinele din regiune au fost un element crucial al economiei locale. Astăzi, această tradiție a exploatării sării este prezentată prin expoziții și informații despre metodele tradiționale de extracție și utilizare a sării.
 • Arhitectură subterană: Galeriile și camerele salinei au o arhitectură impresionantă și unică. Acestea sunt sculptate în sare și prezintă arcade, stalactite și alte forme deosebite. Arhitectura subterană creează o atmosferă unică și impresionantă pentru vizitatori, în timp ce descoperă frumusețea salinei.
 • Istoria tratamentelor terapeutice: Salina Slănic Prahova are o lungă tradiție în utilizarea sării pentru tratamente terapeutice. Aceasta este legată de descoperirea proprietăților benefice ale aerului sărat și a aerosolilor de sare asupra sănătății respiratorii. Istoria și evoluția tratamentelor terapeutice sunt ilustrate prin expoziții și informații disponibile în saline.
 • Arheologie și descoperiri istorice: În apropierea salinei au fost descoperite urme ale unei așezări umane antice, evidențiind continuitatea activității umane în zonă de-a lungul timpului. Aceste descoperiri arheologice aduc în prim plan istoria locului și evoluția sa într-un context mai larg.
 • Colecții și exponate: Muzeul din Salina Slănic Prahova găzduiește diverse exponate și colecții legate de istoria salinei, exploatarea sării și utilizarea acesteia în scopuri terapeutice. Vizitatorii pot admira obiecte, fotografii și alte artefacte care oferă o perspectivă asupra evoluției salinei și a utilizării sării de-a lungul timpului.
 • Elemente tradiționale și culturale: În cadrul salinei, se desfășoară uneori evenimente și expoziții tematice care promovează tradițiile și cultura locală. Aceste evenimente aduc în prim-plan obiceiuri, meșteșuguri și artefacte tradiționale, oferind o perspectivă mai amplă asupra patrimoniului cultural al zonei.

Patrimoniul istoric de la Salina Slănic Prahova adaugă un plus de valoare și autenticitate experienței vizitatorilor, permițându-le să înțeleagă și să se conecteze cu bogata istorie și tradiții ale salinei. Prin expoziții, colecții și evenimente culturale, Salina Slănic Prahova oferă oportunitatea de a explora și aprecia patrimoniul său istoric, aducând astfel un plus de profunzime și înțelegere în timpul vizitei.

Salina Slănic Prahova – curiozități

 • Cea mai mare salină din Europa: Salina Slănic Prahova este considerată a fi cea mai mare salină din Europa și una dintre cele mai mari din lume. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 80.000 de metri pătrați și are o adâncime de aproximativ 208 metri.
 • Sarea din Salina Slănic Prahova: Sarea din această salină este de o calitate superioară și este recunoscută pentru puritatea sa. Este bogată în minerale esențiale precum iodul, magneziul și potasiul.
 • Salina subterană: Salina Slănic Prahova este o salină subterană, cu galerii și camere excavate în adâncurile muntelui. Aceasta conferă un farmec unic și creează un mediu special pentru tratamentele terapeutice.
 • Proprietăți terapeutice: Aerul sărat și aerosolii de sare din Salina Slănic Prahova sunt recunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății respiratorii. Inhalarea aerosolilor de sare poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului, bronșitei și altor afecțiuni respiratorii.
 • Patrimoniu istoric: Salina Slănic Prahova are o istorie îndelungată, care datează de peste 2.000 de ani. În trecut, sarea era exploatată și utilizată ca o resursă valoroasă. Astăzi, salinele sunt un patrimoniu istoric și turistic important.
 • Arhitectură subterană: Galeriile și camerele salinei sunt sculptate cu grijă în sare și au o arhitectură impresionantă. Pe măsură ce te plimbi prin aceste spații, vei putea admira arcadele, stalactitele și alte formațiuni spectaculoase de sare.
 • Spectacole și evenimente: Salina Slănic Prahova găzduiește uneori concerte, spectacole de lumini și alte evenimente culturale în spațiile sale subterane. Acest lucru adaugă un element special și unic atmosferei salinei.
 • Destinație turistică populară: Salina Slănic Prahova atrage un număr mare de vizitatori anual, datorită frumuseții sale naturale, proprietăților terapeutice și valorii sale istorice. Este o destinație turistică populară, atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei din străinătate.

Obiective turistice de lângă Salina Slănic Prahova

Obiective turistice de lângă Salina Slănic Prahova

Sursa foto: https://img.freepik.com/free-photo/closeup-himalayan-salt_53876-14698.jpg?w=1380&t=st=1688650292~exp=1688650892~hmac=2585d51ca706553bca23a9d25a6abd03a325fa1dccceaac82ce3e9c76bd0e1c1

Lângă Salina Slănic Prahova există o serie de obiective turistice interesante pe care le poți vizita în timpul șederii tale acolo:

 • Mănăstirea Slănic: Aflată în apropierea salinei, Mănăstirea Slănic este un loc de liniște și spiritualitate. Poți vizita biserica mănăstirii și te poți plimba prin curtea interioară înconjurată de natură.
 • Biserica Neagră din Brașov: La aproximativ o oră de mers cu mașina de Salina Slănic Prahova, se află Biserica Neagră din Brașov. Este cea mai mare biserică gotică din România și merită să fie vizitată pentru arhitectura sa impresionantă și pentru colecția de covoare orientale.
 • Castelul Peleș: Situat în apropierea orașului Sinaia, Castelul Peleș este una dintre cele mai frumoase și impresionante reședințe regale din Europa. Poți explora interiorul său luxos și parcul înconjurător pentru a te bucura de o experiență regală.
 • Cetatea Râșnov: Aflată la aproximativ o jumătate de oră de Salina Slănic Prahova, Cetatea Râșnov oferă o priveliște panoramică impresionantă asupra Munților Carpați și a orașului Râșnov. Poți explora zidurile fortificate și muzeul din interiorul cetății.
 • Castelul Bran: La aproximativ o oră și jumătate distanță cu mașina de Salina Slănic Prahova, se află celebrul Castel Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula. Poți explora acest castel medieval și poți afla mai multe despre legendele și miturile care îl înconjoară.
 • Peștera Ialomiței: Situată în Masivul Bucegi, Peștera Ialomiței este una dintre cele mai cunoscute și frumoase peșteri din România. Poți explora galeriile subterane și să admiri formațiunile deosebite de stalactite și stalagmite.
 • Castelul Cantacuzino: Aflat în stațiunea Bușteni, Castelul Cantacuzino este o bijuterie arhitecturală de stil neoromânesc. Poți vizita acest castel și să te plimbi prin grădina sa pitorească.
 • Mănăstirea Caraiman: Situată pe muntele Caraiman, Mănăstirea Caraiman oferă o priveliște impresionantă asupra Masivului Bucegi și a stațiunii Bușteni. Poți vizita biserica mănăstirii și să faci o scurtă drumeție în zonă.
 • Muzeul Memorial Cezar Petrescu: Muzeul Memorial Cezar Petrescu se află în orașul Slănic și este dedicat celebrului scriitor român Cezar Petrescu. Poți explora casa în care a locuit și vei putea descoperi obiecte personale, manuscrise și alte artefacte legate de viața și opera sa literară.
 • Cazinoul din Sinaia: Situat în centrul stațiunii Sinaia, Cazinoul este o clădire istorică impresionantă, reprezentând un simbol al epocii de aur a turismului românesc. Poți admira arhitectura sa frumoasă și să te bucuri de priveliștea către Munții Bucegi.

Concluzie

Salina Slănic Prahova reprezintă o destinație impresionantă și captivantă, ce îmbină frumusețea naturală, proprietățile terapeutice și patrimoniul istoric într-un mod remarcabil. Cu labirinturile sale subterane sculptate în sare, atmosfera mistică și beneficiile pentru sănătate, Salina Slănic Prahova oferă o experiență unică și memorabilă pentru vizitatori. Aerozolii sării și microclimatul specific salinei au un impact benefic asupra sănătății respiratorii, iar terapiile cu sare oferă o oază de relaxare și regenerare. În plus, patrimoniul istoric și cultura locală adaugă un element de profunzime și autenticitate, permițând vizitatorilor să înțeleagă și să se conecteze cu tradițiile și istoria acestui loc fascinant. Indiferent dacă ești în căutarea unui tratament terapeutic, a unei experiențe deosebite sau a unei plimbări prin peisajele subterane spectaculoase, Salina Slănic Prahova merită cu siguranță să fie explorată și descoperită.

Articole asemanatoare

LASA UN COMENTARIU

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!