Furtunul pentru grădină, accesoriul de care ai nevoie pentru a avea roade bogate

de Casa&Gradina

Dacă ai o gradină ori un teren în spatele curții, cu siguranță te gândești deja la amenajare și la roade. Ca să te bucuri de rezultatele dorite, ai nevoie de un furtun pentru grădină în primul rând. Planificarea trebuie începută din timp astfel încât să nu sari peste niciun pas important. 

Furtunul este un aliat de bază al grădinarilor fiindcă nu numai că face udatul mai ușor, ci stimulează și recolta de legume și pomii fructiferi. Mai mult de atât, ajută și la crearea unui colț de natură deosebit. 

Citește în rândurile următoare cum alegi furtunul pentru grădină potrivit și căror caracteristici trebuie să le acorzi atenție. 

Cum alegi furtunul pentru grădină potrivit

Nu orice furtun este potrivit pentru grădina ta și este bine să afli această informație din timp, înainte să faci o achiziție greșită. 

Un furtun de calitate este realizat dintr-un material rezistent în timp, în special la intemperii, dar și la mucegai. De asemenea, este indicat să cumperi un model de furtun întărit pentru presiune ridicată. Un produs care nu este de calitate va crăpa în timp, încurcându-te în activitățile tale chiar atunci când ai putea avea mai multă nevoie de el. Este mai simplu să investești de la început într-un furtun pentru grădină bun și să scapi astfel de toate bătăile de cap. 

Verifică, totodată, și temperatura de lucru. Este important să investești într-un furtun care poate transporta fără probleme și apă foarte rece, dar și apă caldă, astfel încât să nu fie deformat. De regulă, în descrierea produselor este specificat faptul că permite de la minus zero grade până la 65 de grade Celsius, de exemplu. 

Alt criteriu pe care trebuie să îl urmărești atunci când vrei să cumperi un furtun este greutatea acestuia. Poate fi un adevărat chin să îl manevrezi dacă este prea greu. Ai nevoie de un model care să îți faciliteze toate activitățile – de la udarea florilor, a legumelor, a pomilor fructiferi și a arbuștilor până la spălarea mașinii și a aleilor din jurul casei. Așadar, alege un model cu greutate redusă și îți vei mulțumi în fiecare zi pentru alegerea făcută! 

Încă o caracteristică pe care să o urmărești manevrarea furtunului. Ai nevoie de un furtun ușor de depozitat, care să nu ocupe mult spațiu și pe care să îl poți rula și derula fără să depui prea mult efort. Este important ca furtunul pentru grădină să respecte și acest criteriu, mai ales dacă îl vor folosi și gospodina casei și copiii. 


Furtunul pentru grădină potrivit este cel care se mulează pe nevoile tale și ale gospodăriei. Tipul, lungimea, dimensiunile și prețul sunt caracteristici care te ghidează în alegerea produsului ideal. Apoi mai pot cântări în balanță și culoarea ori forma modelului (extensibil, plat, etc).

Un furtun utilizat doar pe lângă casă pentru udarea florilor nu ar trebui să fie mai lung de trei metri. În schimb, dacă ai o grădină mai mare, poți cumpăra unul care să aibă chiar peste 20 de metri. Ia în calcul și distanța dintre grădină și sursa de apă. De asemenea, trebuie luat în calcul și diametrul. Un furtun mai larg poate transporta mai multă apă într-un timp mai scurt. 

În concluzie, secretul pentru o grădină bine îngrijită de legume sau de flori este furtunul potrivit. 

Articole asemanatoare