Cum amenajezi corect un open-space? 4 greșeli frecvente pe care să le eviți

de Casa&Gradina

Bucătăriile open-space sunt vedetele locuințelor moderne. O astfel de compartimentare simplifică viața proprietarului, care astfel se bucură de spațiu suplimentar și un cămin mai aerisit vizual și, automat, mai confortabil. Un spațiu care permite infinite posibilități de amenajare, lasă de asemenea loc unor greșeli de design care compromit estetica unei locuințe cu potențial.  

Unde greșesc proprietarii în amenajarea locuințelor open-space? Ce te sfătuiesc designerii? 

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac proprietarii de locuințe cu open-space? Descoperă-le pe toate și află cât este de simplu să le eviți din timp și fără cheltuieli. 

  • Nu există dialog vizual între accesorii și mobilier 

Există anumite piese de mobilier care cer accesorii corespunzătoare, astfel încât să rezulte o un design armonios. 

Respectă stilul și cromatica amenajării atunci când selectezi elementele de feronerie. Răsfoiește catalogul Sensodays.ro, vezi gama de baterii pentru bucătărie și selectează 

acele accesorii care avantajează designul bucătăriei tale. 

De asemenea, blatul reprezintă mai mult decât un simplu accesoriu cu rol funcțional, specific bucătăriilor. Sfatul designerilor de interior este să creezi o armonie între blat, frigider, aragaz și chiuvetă. 

  • Folosești o culoare predominantă 

Desigur, nuanțele neutre de bej, maro, crem sau alb imprimă o notă elegantă și dau o aură caldă open-space-ului. Totuși, dacă pereții și mobilierul respectă aceeași nuanță nude, riști să oferi locuinței un ambient impersonal și rece. Folosește două culori predominante și una singură de efect. 

  • Alegi piese unifuncționale 

Spațiile open-space sunt destinate unei game variate de activități. Aici gătești, servești mesele în familie, îți inviți prietenii la cină, lucrezi la laptop sau pur și simplu te retragi cu o carte și o cafea delicioasă într-o zi liberă. 

Optează pentru piese de mobilier multifuncționale care permit numeroase posibilități de amenajare fără a ocupa spațiu inutil. Multifuncționalitatea este aproape o condiție obligatorie pentru conturarea unui open-space estetic, aerisit și organizat.  

  • Prioritizezi estetica pereților și a pardoselii 

Ține cont că open-space-urile sunt spații în care gătești, deci aburii sunt mereu prezenți. În consecință, atunci când amenajezi pereții și pardoselile ia în calcul ca aceste suprafețe să dețină materiale nealunecoase și rezistente la temperaturi extreme. 

Faianța și gresia sunt câteva dintre cele mai ingenioase idei. Dețin un nivel ridicat de rezistență la uzură, trafic, temperaturi extreme și aburi. În privința esteticii nu trebuie să-ți faci griji, deoarece piața oferă o paletă cromatică bogată cu numeroase nuanțe care permit combinații pentru toate stilurile. 

Locuințele cu open-space devin tot mai populare, grație numeroaselor avantaje pe care le oferă. Fluidizează traficul în casă, fac posibilă supravegherea copiilor, ușurează interacțiunea socială și măresc vizual spațiul casnic. În concluzie, aceste amenajări sunt o investiție de durată, menită să ușureze viața. Evită greșelile de amenajare prezentate anterior, optează pentru materiale calitative și creează un ambient care să-ți reflecte stilul de viață și personalitatea. 

Sursa foto: unsplash.com.

Articole asemanatoare