3 trucuri bazate pe lumină care conferă senzația de spațiu mai amplu casei tale 

de Casa&Gradina

Felul în care îți amenajezi locuința are implicații majore asupra confortului de care te bucuri, dar și asupra productivității și stării tale zilnice. Imaginea unei case luminoase și spațioase are un efect reconfortant asupra minții atât din punct de vedere vizual, cât și senzorial, deoarece lumina și spațiul induc senzația de ordine și liniște. Indiferent dacă ai o casă mică sau o casă mare, care îți permite o aerisire mai bună, ar trebui să știi că există câteva trucuri care te pot ajuta să îți transformi spațiul locuibil într-unul mai amplu cu ajutorul luminii. 

Cum folosești lumina pentru a obține senzația de spațiu în casa ta?

Folosește corpuri de iluminat potrivite pentru fiecare cameră

Lumina poate schimba destul de mult felul în care arată casa ta, iar din acest motiv specialiștii în design interior recomandă folosirea luminii pentru evidențierea zonelor forte ale acesteia. Poți folosi corpuri de iluminat interior de la hornbach.ro pentru a scoate în evidență frumusețea băii tale prin reflectarea luminii în luciul placajelor ceramice sau te poți poți folosi de aplice elegante pentru a evidenția lungimea unui hol interior. Îți poți transforma dormitorul într-un spațiu mai primitor prin folosirea unui lampadar cu lumină difuză, în vreme ce poți face din bucătăria ta un spațiu mai amplu, prin folosirea unor corpuri de iluminat cu lumină caldă. Nu uita nici de living, deoarece acesta poate fi înfrumusețat prin folosirea unor lămpi elegante sau cu ajutorul unor spoturi moderne. 

Folosește lumina naturală în avantajul tău

Lumina naturală este la fel de importantă ca lumina artificială, așadar utilizează în mod corect această resursă. Lumina naturală are rolul de a conferi strălucire și amplitudine spațiilor, mai ales dacă acestea beneficiază de suprafețe vitrate mari. Pentru a obține un efect și mai puternic al luminii, poți alege pentru pereți o culoare cât mai deschisă, cum ar albul sau nuanțele de bej, roz sau peach. De asemenea, mobilierul joacă un rol important în tot acest ansamblu estetic, așa că nuanțele ar trebui să fie asemănătoare cu cele ale pereților, pentru un plus de strălucire și iluminare. Nu uita că perdelele deschise la culoare amplifică lumina, așadar optează pentru materiale fluide, monocrome, fără imprimeuri. 

Iluminat principal și iluminat secundar

Pe lângă corpurile de iluminat principale, care îți oferă luminozitatea perfectă, poți implementa și un sistem de iluminat secundar, care să creeze o senzație de intimitate și care să te pregătească pentru odihna din timpul nopții. Poți folosi, în acest sens, benzi de iluminare sau veioze, acestea având o intensitate mai mică a luminii, perfectă pentru perioada nocturnă. 

Benzile de iluminare pot fi montate la nivelul elementelor structurale sau în scafe, iar pentru un efect deosebit, acestea pot fi aplicate pe mobilier. Lămpile și veiozele pot fi dispuse direct pe noptiere și alte corpuri de mobilier cu înălțime mică, astfel încât să îți permită aprinderea și stingerea direct din confortul patului sau al fotoliului. 

Iluminatul casei nu ar trebui să fie privit doar din punct de vedere funcțional, ci ar trebui luată în considerare și perspectiva estetică, grație aportului pe care îl are lumina asupra arhitecturii interioare a locuințelor. Alege să folosești corect lumina, astfel încât casa ta să arate mai luminoasă și mai plină de viață sau cere sfatul unui designer de interior care să te ajute să alegi corect corpurile de iluminat potrivite pentru casa ta.  

Articole asemanatoare